politica

Nemultumiri in PNL fata de propunerile lui Stelian Ion de modificare a legilor justitiei. Orban: „Proiectul nu a fost discutat in coalitie”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri ca proiectul privind modificarea legilor justitiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis catre CSM nu a fost discutat in coalitia de guvernare si nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample.

„Obiectivul fundamental al PNL, atat in perioada in care am fost in opozitie, cat si, mai ales acum, ca suntem la putere, a fost acela de a asigura independenta justitiei, de a asigura un cadru legislativ la nivelul reglementarilor si standardelor europene care sa asigure liberul acces al cetateanului la justitie, sa asigure independenta justitiei si care sa permita sistemului de justitie sa faca dreptate cetateanului.

Proiectele de modificare ale legilor justitiei vor trebui sa faca obiectul unor ample dezbateri in societate. Proiectul care a fost trimis de ministrul Justitiei catre CSM nu este un proiect care sa fi fost discutat in coalitie si care sa fie supus unei dezbateri publice ample, asa cum de altfel solicita si Comisia de la Venetia atat in privinta legilor justitiei cat si in privinta codurilor penal si de procedura penala. Acestea trebuie sa se adopte printr-o ampla dezbatere in societate si sa reprezinte cu adevarat modificari ale legii care sa puna bazele unui sistem de justitie modern, la standarde europene”, a spus Orban, dupa o vizita la sediul Monitorului Oficial.

El a adaugat ca proiectul de modificare a legilor justitiei va fi supus dezbaterii in coalitie, in societate, in organizatiile profesionale din domeniu.

Intrebat daca la nivelul coalitiei exista o problema de comunicare cu ministrul Justitiei, Orban a spus: „Nu. Am vrut sa transmit un mesaj pozitiv – ca PNL este profund preocupat de reforma justitiei. Am facut pasi concreti respingand definitiv proiectele de modificare initiate de PSD-ul condus de Dragnea, de asemenea am trecut de Camera Deputatilor legea de desfiintare a Sectiei speciale si avem ca prioritate sa asiguram un cadru legislativ modern care sa permita cu adevarat functionarea in cele mai bune conditii ale sistemului de justitie si vom fi implicati direct in procesul de dezbatere si de imbunatatire si consideram ca e necesara o larga consultare a societatii, astfel incat rezultatul sa fie niste legi bune. (…) De regula, asa e firesc, sa existe o consultare mai intai in coalitie pentru fiecare proiect important si mai ales o decizie comuna a coalitiei. Daca nu exista o decizie comuna, nu se poate construi o majoritate parlamentara care sa permita adoptarea acestor legi”, a afirmat Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

3 ore ago

Ciolacu: „Firea va castiga. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut marti ca medicul Cirstoiu a fost transformat in "Bin…

O oră ago

Germania a devenit gigant european si in materie de armament. In curand va fi al patrulea producator de armament din lume

Tarile din Europa au cheltuit impreuna, anul trecut, mai multi bani pe armament decat Rusia,…

33 de minute ago

Dictatorul Alexandr Lukasensko le-a dat indicatii pretioase geologilor: „Sapati si gasiti petrol in Belarus!”

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, l-a insarcinat pe noul ministru al resurselor naturale si protectiei mediului,…

2 ore ago

Germania face presiuni asupra SUA pentru a furniza Ucrainei inca un sistem Patriot – Bloomberg

Guvernul german face presiuni asupra Statelor Unite pentru a furniza Ucrainei cel putin inca un…

32 de minute ago

Ciolacu, dupa ce s-a debarasat de Cirstoiu: „Gabriela Firea este solutia corecta la Primaria Capitalei”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a confirmat, marti, ca Gabriela Firea a devenit candidatul PSD la…

O oră ago