Nereguli grave in Teleorman, judetul campion in privinta prezentei la vot: „Politia a spus ca nu poate face nimic”

politica

Reprezentantii USR din Teleorman raporteaza nereguli grave in  judetul pastorit de Liviu Dragnea. Ei au sesizat politia ca se practica „turism electoral”, insa nu s-a intreprins nimic impotriva celor vinovati.

„Turism electoral in Teleorman. Delegatul USR in sectia 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflata la 50 km de Alexandria, a observat ca mai multe masini, aceleasi, aduc oameni la sectia de votare.

‘Am vazut de cateva ori aceeasi masina, plina, aducand oameni la vot si ulterior preluandu-i si conducandu-i spre o destinatie necunoscuta. Dupa aceea am remarcat ca sunt mai multe masini dupa colt care fac acelasi lucru’, a comunicat delegatul catre sediul Uniunii.

Delegatul USR a fotografiat masinile si va inainta o plangere Biroului Electoral al judetului Teleorman, iar candidatul USR Serban Marinescu a sunat la 112 dupa ce politia din localitate i-a spus ca nu poate face nimic. Codul penal inscrie fapta la Coruperea alegatorilor. Potrivit articolului 386 oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

masina
masina2

‘Sunt aceleasi practici pe care le-am vazut timp de 26 de ani la partidul care domina Teleorman. Nu intamplator prezenta cea mai mare la vot se inregistreaza in acest judet. Vom face plangere la BEJ’, a declarat Serban Marinescu, candidat USR Teleorman”, informeaza Nicusor Dan.

Teleorman se afla pe primul loc in ce priveste prezenta la vot. In jurul orei 14.30, peste 26% dintre teleormaneni si-au exprimat optiunea politica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: