Nervos ca a ramas fara pensie speciala, Pambuccian nu mai sustine Guvernul. El a pierdut o pensie de 12.000 lei/lunar

politica

Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, i-a anuntat pe liderii PNL si USRPLUS ca nu mai sustine guvernul in Parlament din cauza ca au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor. Grupul minoritatilor are 18 deputati.

Inainte de sedinta plenului reunit de miercuri, Varujan Pambuccian le-a cerut liderilor coalitiei de guvernare sa nu abroge pensiile speciale pentru parlamentari, informeaza Adevarul. Argumentul adus de liderul minoritatilor a fost ca pana in 2017 Parlamentul a platit doar un procent nesemnificativ (sub 1%) contributii sociale pentru indemnizatia senatorilor si a deputatilor. Abia din legislatura 2016-2020 s-au platit contributii la sistemul de pensie ca pentru orice angajat, in baza legii salarizarii.

Varujan Pambuccian a sustinut ca pensiile parlamentarilor obtinute doar pe baza contributivitatii sunt derizorii, prin urmare pensiile speciale ar repara o nedreptate. In schimb, liderii PNL si USR-PLUS au sustinut taierea pensiilor speciale pentru parlamentari, invocand ca a fost una din promisiunile facute in campania electorala.

Pana la urma PNL si USR-PLUS, partide sustinute si de PSD, au pus pe ordinea de zi a plenului reunit proiectul privind abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. In replica, Varujan Pambuccian a amenintat ca grupul minoritatilor nationale nu va mai sustine guvernul in Parlament. Un prim gest de ostilitate a venit chiar la motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu. Din cei 18 deputati din grupul minoritatilor nationale, au fost prezenti doar 6 in plen si numai 2 au votat impotriva motiunii. Liderul de grup Varujan Pambuccian a votat alaturi de PSD impotriva lui Vlad Voiculescu, in semn de fronda fata de decizia coalitiei de a abroga pensiile parlamentarilor.

Varujan Pambuccian, in varsta de 61 de ani, e la al 7-lea mandat de deputat. In 2024, la finalul legislaturii, ar implini varsta de pensionare. Ar fi primit o pensie speciala de 12.000 de lei lunar, plus pensia normala pe baza contributivitatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: