Nesimtire fara limite. Dancila ii da lectii de „europenism” lui Iohannis. Pozitia PSD fata de Pactul National propus de presedinte

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, dupa sedinta coalitiei, ca s-a stabilit ca n referendum sa nu fie suprapus peste niciun fel de alegeri. Ea a spus de asemenea ca vor aduce amendamente la acordul politic propus de presedinte si a subliniat ca un acord trebuie sa intruneasca consensul pe toate punctele.

„Am stabilit faptul ca nu trebuie sa suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri, pentru ca am incalca recomandarile Comisiei de la Venetia. Si, in acelasi timp, daca luam in calcul ca pentru un vot avem cam doua minute, pentru trei voturi, cum a fost si cu referendumul, durata a fost de sase minute, deci si acesta a fost un motiv de aglomerare. Sunt convinsa ca in cadrul Comisiei de cod electoral se vor gasi solutii, astfel incat cetatenii sa isi poata exprima votul”, a declarat Dancila, la Palatul Parlamentului, la finalul unei sedinte a coalitiei PSD-ALDE.

In ceea ce priveste transpunerea in Constitutie a rezultatelor referendumului din 26 mai, Viorica Dancila a spus ca, in Parlament, comisiile de specialitate vor face demersurile astfel incat sa avem in cel mai scurt timp un referendum pentru transpunerea in Constitutie a celor doua obiective.

Referindu-se la acordul politic propus de presedintele Klaus Iohannis, premierul a declarat: „Noi ne asteptam ca acest acord sa reliefeze intocmai discutiile avute cu partidele politice. Consideram ca atunci cand vorbim despre un acord trebuie sa existe un consens pe toate punctele acestuia. Am vazut ca e un proiect si daca vorbim despre Europa, atunci trebuie sa procedam in mod european. Vom veni cu amendamente la acest acord, astfel incat sa intarim parcursul european al tarii noastre si aici as da cateva exemple. Daca vorbim de parcurs european, trebuie sa intarim si pozitia Romaniei ca stat membru, trebuie sa vorbim de o Europa cu doua viteze, trebuie sa vorbim de dublu standard, ceea ce e permis intr-o tara sa fie permis si in alta tara sau ceea ce e interzis sa fie interzis si in alta tara. daca avem aceleasi obligatii, sa avem si aceleasi oportunitati”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: