Nesimtire fara margini la Nadlac: soferii continua sa arunce gunoaie pe camp si dupa ce s-a instalat un container de mari dimensiuni chiar langa granita

news

container, gunoi, soferi, Nadlac, nesimtire, gunoaie aruncate, camp

Soferii care stau in coloane inainte de frontiera de la Nadlac arunca in continuare gunoaie pe camp, desi administratorul drumului a amplasat un container de dimensiuni mari, care insa nu este folosit, in timp ce muncitorii aduna de pe marginea autostrazii cantitati mari de deseuri.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara arata, intr-o postare pe pagina de Facebook, ca in zona Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II a fost amplasat, la inceputul lunii aprilie, un container de gunoi cu o capacitate de cinci metri cubi, dar care nu este folosit de catre soferi.

„Masura a fost luata pentru a-i ajuta pe soferii care stationeaza la punctul de frontiera, pe sensul de iesire din tara, iar acestia sa nu mai arunce deseurile peste parapet, pe marginea autostrazii”, precizeaza reprezentantii DRDP.

La o noua actiune de salubrizare care a avut loc zilele trecute, drumarii au constatat „ca deseurile sunt in continuare aruncate in santul de dupa parapetul marginal”.

„Cosurile mici de pe margine sunt pline, iar containerul este aproape gol. Reamintim ca, la finele lunii martie, pe autostrazile A1 si DN 7G, in zona PTF Nadlac 2 si pe nodul de iesire PTF Nadlac 1, s-au desfasurat ample actiuni de salubrizare cu echipele Sectiei Intretinere Autostrazi. Au fost adunati cateva sute de saci de deseuri. Drumul NU este cos de gunoi! Noi curatam, tu pastreaza!”, a mai transmis DRDP.

Periodic, atat Primaria Nadlac, cat si DRDP Timisoara mobilizeaza oameni pentru a strange gunoaiele care se intind pe kilometri intregi de-a lungul DN 7, in apropiere de Nadlac I, si de-a lungul autostrazii pan-europene, in apropiere de Vama Nadlac II. Cantitati mai mari de gunoaie se aduna dupa Craciun, Paste sau la finalul lunii august, perioade in care traficul este foarte intens la frontiera de vest, pentru ca vin in tara sute de mii de romani care lucreaza in strainatate, iar acestia asteapta in coloane pentru formalitatile de tranzitare a frontierei. Dupa Anul Nou, din zona Nadlac II s-au adunat peste 450 de saci de deseuri in timpul unei actiuni de salubrizare organizate de DRDP.

Autoritatile spun ca la mizeria din apropiere de frontiera contribuie si soferii de TIR care asteapta zilnic in coloane la iesirea din tara prin Nadlac I si Nadlac II.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: