Nesimtire pesedista. Dancila anunta o noua ordonanta de urgenta: pensii speciale pentru primari, coloana vertebrala a PSD

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca Guvernul ar putea adopta, joi, ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului administrativ, daca toate criteriile sunt implinite. Codul administrativ prevede instituirea de pensii speciale pentru primari.

„Nu am vazut inca lista cu actele normative pe care le vom adopta maine in cadrul sedintei de Guvern. Daca sunt indeplinite toate criteriile, cu siguranta ca da”, a declarat Viorica Dancila, intrebata daca Executivul are in vedere adoptarea Codului administrativ in sedinta de joi, scrie Mediafax.

Pe 12 iunie, premierul anunta ca Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanta de urgenta, avizul CES fiind unul consultativ si ca va vedea la urmatoarea sedinta a Consiliului care sunt obiectiile acestuia.

Tot atunci Viorica Dancila afirma ca este nevoie de „putin consens” si un dialog constructiv pentru a putea pune in aplicare proiectele importante pentru Romania.

Codul administrativ a primit aviz negativ din partea CES pentru ca prevede pensii speciale pentru primari.

”Codul Administrativ a primit aviz negativ din mai multe motive. Primul il reprezinta pensiile speciale, sau indemnizatii cum sunt ele numite oficial. Al doilea il constituie faptul ca a fost deja respins de doua ori de catre Curtea Constitutionala. Al treilea il reprezinta elemente ce tin de activitatea sindicala. Mai exact, aduce atingere intereselor salariatilor cu privire la numire, avansare si concediere. Pe langa acestea se afla o parte ce tine de minoritati”, a explicat recent Florian Marin, membru al plenului Consiliului Economic si Social din partea Blocului National Sindical.

Mai mult despre: ,


Comentarii: