„Ireal!”. Nesimtirea lui Abraham socheaza peste Prut. Desi Maia Sandu l-a dat afara, el refuza sa plece. Abraham este protejat de pro-rusii lui Igor Dodon

politica

Pavel Abraham a refuzat sa se retraga din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator desi presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a revocat. Abraham a fost numit in comisie chiar de Presedintia Moldovei cand presedinte era Igor Dodon.

Astfel, vineri, Abraham a fost prezent la sedinta comisiei privind alegerea judecatorului care va reprezenta Moldova la CEDO.

„La 14 ianuarie, Maia Sandu a anuntat ca ‘DISPUNE’ retragerea lui Pavel Abraham (desemnat de Dodon) din aceasta comisie si NUMIREA in aceasta calitate a judecatorului Viorica Puica.
Numai ca, se pare ca nu l-a retras chiar de tot pe Abraham… , iar acesta insista sa ramana in comisie :)))

Cel putin asa a anuntat in aceasta seara in ‘Cabinetul din Umbra’ presedintele acestei comisii, Fadei Nagacevschi: ‘Dumnealui si-a manifestat intentia de a participa in continuare in calitate de membru. Maia Sandu nu l-a retras prin decret. Este o scrisoare semnata de doamna Sandu in care ea dispune. A dispune – se face prin ordin sau decret. Scrisoarea nu este act administrativ. Eu astept un decret pe care, eventual, dl Abraham sa-l poata contesta’.

Se pare ca va trebui sa ne obisnuim si cu situatii din astea”, a scris jurnalistul Vitalie Calugareanu pe Facebook.

Abraham este tinut in comisie de ministrul Justitiei, Fadei Nagacevschi, care este membru al partidului pro-rus condus de Igor Dodon.

„Doamne, cat tupeu pe Abraham! Te retrage Presedintele, zice ca nu esti reprezentantul ei, dar tu insisti sa te duci la sedinte. Ireal”, a comentat Laura Stefan, expert anticoruptie.

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afara  saptamana trecuta pe Pavel Abraham din comisia formata de Ministerul Justitiei de la Chisinau care urmeaza sa desemneze judecatorul Republicii Moldova la CEDO. Presedintia Moldovei a mentionat ca Abraham are probleme cu integritatea.

”In contextul concursului in desfasurare pentru functia de judecator la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Presedinta a retras membrul desemnat anterior de catre Igor Dodon in comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Tinand cont de importanta reprezentarii Republicii Moldova la CEDO de catre un judecator onest si profesionist, asteptarile societatii sunt ca acest concurs sa se desfasoare intr-o maniera de maxima transparenta si corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Presedintiei in aceasta comisie pe dna Viorica Puica, o judecatoare competenta si corecta”, se mentioneaza in mesajul consilierului pe justitie al Presedintiei, Olesea Stamate.

Mai mult despre:

Comentarii: