„Nesupunere civica”, o noua forma de protest la Cluj fata de Guvernul PSD. Politia a trecut la amenintari – Video

news

Traficul in centrul municipiului Cluj-Napoca este ingreunat, vineri, de peste 15 masini care circula cu 5 kilometri pe ora, in semn de protest fata de masurile Guvernului Grideanu. Participantii spun ca actiunea de vineri este prima de nesupunere civica din Cluj-Napoca.

Participantii la protest s-au adunat, vineri la amiaza, intr-o parcare din centrul municipiului Cluj-Napoca, dupa care au pornit cu masinile pe Calea Dorobantilor – Piata Marasti – Bdul 21 Decembrie 1989 – Str. Memorandumului – Primarie – str. Napoca – Bdul Eroilor, circuland cu viteza de cinci – zece kilometri pe ora, perturband astfel, traficul rutier, transmite corespondentul Mediafax.

Soferii care au participat la actiune au lipit pe masini afise cu mesaje precum „#Rezist”, „Nu coruptiei”, „Jos penalii! Un vot legitim nu inseamna ca ti-a cumparat ma-ta popor” sau „In democratie, hotii stau in puscarie”.

„Actiunea de azi este prima de nesupunere civica din Cluj-Napoca fata de masurile Guvernului Grindeanu, am adus protestele din strada, care au loc in fiecare seara, la un alt nivel, de a lovi in corupti putin mai direct. Vrem sa mentinem vie flacara protestelor, sa impulsionam protestarii prin sufocarea traficului din oras, circuland cu viteza de 5 – 10 km/ ora. In acest fel vrem sa tragem un semnal de alarma”, a spus Dragos, unul dintre protestatari.

Un alt participat la actiune a declarat ca Guvernul Grindeanu trebuie constrans prin orice mijloc civic sa demisioneze si ca, la Cluj-Napoca, manifestarile de protest vor continua.

Pe traseu, o masina a Politiei Rutiere Cluj i-a atentionat pe soferi ca blocarea unui drum public reprezinta infractiune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: