Neurochirurgul Ciobotaru din Bucuresti il pune la punct pe neurochirurgul clujean Stefan Florian: „Sa va fie rusine! Scoala de neurochirurgie romaneasca este o fabrica de carpe de sters pe jos (in timpul rezidentiatului) si de someri (dupa rezidentiat)!”

news

Conflict in public intre doi cunoscuti neurochirugi cunoscuti din Bucuresti si, respectiv, din Cluj. Bucuresteanul Georgian Ciobotaru a dat publicitatii o replica dura la adresa profesorului Stefan Florian, neurochirurg din Cluj, dupa ce acesta a declarat ca studentii de la medicina fug de specialitatile grele, cum e neurochirurgia.

”Inca o mizerie marca prof. Stefan Florian

Pe toata perioada rezidentiatului meu aveam cativa profesori pe care ii vedeam ca pe niste zei, printre care si pe profesorul Stefan Florian – era un neurochirurg extrem de celebru, rezidentii sai erau incredibil de multumiti de dumnealui, iar nivelul neurochirurgiei practicat de rezidentii de la Cluj parea intangibil comparativ cu cel al neurochirurgiei permise celor mici prin alte centre prin care am mai fost.

Se pare insa ca batranetea nu aduce si intelepciunea”, a scris Ciobotaru pe pagina sa de Facebook.

”In 14 octombrie 2022, prof. Florian spunea pentru stiridecluj.ro urmatoarele: ‘Noi pregatim numai in domeniul in care ma pricep eu, neurochirurgie, intre 30 si 35 de specialisti, iar tara are nevoie in mod real de 5 – 7 specialisti pe an. Pleaca afara sau in domeniile private’.

Iar zilele trecute, pentru aceeasi publicatie, acelasi om spunea: ‘Asta [n.m. referindu-se la agresivitatea pacientilor] este atmosfera creata in ani de zile, acesta este curentul, trendul care ne-a fost indus dinspre Vest si acesta este rezultatul… fuga de responsabilitate, de specialitati care ridica probleme, care ridica responsabilitati mari si indreptarea tinerilor spre o specialitate mai confortabila, mai buna, si de ce nu, care poate fi efectuata si intr-un cabinet particular, astfel incat nu e de mirare ca am ajuns in punctul in care lumea sa nu vrea [o specialitate chirurgicala/dificila]’.

Stiti cand eram mici si spargeam ceva si dadeam vina pe pisica/frate/ghinion doar sa nu ne asumam raspunderea?

Daca in fiecare an se pregatesc 30-35 de neurochirurgi, intr-o perioada de 35 de ani cat dureaza o cariera in acest domeniu, inseamna ca ajungem sa avem simultan 1200 de neurochirurgi in Romania, pe cand in Olanda (tara cu populatie relativ similara Romaniei), exista FIX 119 neurochirurgi! Ies la pensie 4, intra 4, nu sta nicio fosila pana 89 de ani de se viseaza impaiata in scaun/

Scoala de neurochirurgie romaneasca nu produce predominant neurochirurgi, ci este o fabrica de carpe de sters pe jos (in timpul rezidentiatului) si de someri (dupa rezidentiat)!

Daca din 30-35 doar 5-7 ajung sa fie efectiv necesari sau angajati, restul de 30 sunt fie someri, fie traiesc din garzi, fie pleaca in afara!

Rezidentii fug de responsabilitate?! Sa va fie rusine! Rezidentii fug de foame si de somerie! Fug de a avea la 32 de ani o familie, dupa 24 de ani de munca, dar niciun loc de munca, fiind nevoiti sa linga clantele usilor sefilor de sectie pentru un post sau sa faca zeci de garzi sa aiba o paine de pus pe masa!

Nu e vina Vestului ca nu avem noi rezidenti, ci e vina dumneavoastra si a celor ca dumneavoastra! Este vina celor care accepta tacit sa le intre 30 de rezidenti in pregatire desi stiu ca nu au unde sa se angajeze indiferent cate servicii am face in Romania! Ati fost in 2017 seful unei comisii care a interzis specialistilor sa opereze 90% din neurochirurgie, acum va mirati ca nu mai aveti rezidenti?

In locul dumneavoastra mi-as turna cenusa in cap si n-as mai deschide niciodata subiectul acesta in public.

Orice share e binevenit!”, a explicat medicul Ciobotaru Georgian, din Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: