Nevasta lui El Chapo, condamnata la trei ani de puscarie in SUA. S-a declarat vinovata de mai multe infractiuni

externe

Sotia traficantului de droguri Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, Emma Coronel Aispuro, a fost condamnata marti de un judecator federal american la trei ani de inchisoare dupa ce a recunoscut ca a fost implicata in traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Procurorii au cerut o pedeapsa de patru ani. Magistratul Rudolph Contreras a sustinut ca femeia, cetatean american de origine mexicana, in varsta de 32 de ani, era foarte tanara cand s-a casatorit cu ”El Chapo” si ca a pledat vinovata si a cooperat cu autoritatile dupa arestarea ei, in februarie.

Emma Coronel a pledat vinovata in iunie pentru trei capete de acuzare: participare la trafic de droguri, spalare de bani si tranzactii cu un traficant strain.

Pe langa 48 de luni de detentie, echipa de procurori care se ocupa de dosar solicitase pe 18 noiembrie ca femeia sa fie condamnata la cinci ani de eliberare conditionata si plata a 1,5 milioane de dolari.

Fosta regina a frumusetii, Emma Coronel, s-a declarat vinovata de infractiunile de conspiratie pentru trafic de cocaina, heroina, marihuana si metanfetamina in SUA si spalare de bani, pe langa alte delicte legate de operatiuni financiare prin intermediul proprietatilor comerciale si rezidentiale ale lui ‘El Chapo’ in urma casatoriei sale cu celebrul sef al cartelului mexican.

Joaquin Guzman era considerat cel mai mare traficant de droguri din lume, pana la arestarea sa in 2016 si extradarea lui in SUA, in 2017. Condamnat in iulie 2019 la inchisoare pe viata, el isi executa sentinta intr-un centru de detentie de maxima securitate din Colorado.

Mai mult despre: ,

Comentarii: