Nevasta lui Kim Jong-Un, prima aparitie in public dupa cinci luni: „Publicul a izbucnit in urale”

externe

Sotia liderului nord-coreean Kim Jong Un, Ri Sol Ju, a aparut miercuri in media de stat pentru prima data in ultimele cinci luni, in conditiile in care familia conducatorului de la Phenian a stat departe de ochii publicului in timpul pandemiei, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Kim si Ri au asistat la un spectacol artistic la teatrul Mansudae din capitala nord-coreeana, cu prilejul sarbatoririi anului nou lunar, potrivit agentiei oficiale de stiri KCNA.

Ri Sol Ju a mai fost vazuta in public pe 9 septembrie anul trecut, la aniversarea fondarii, in 1948, a Republicii Populare Democrate Coreene – denumirea oficiala a Coreii de Nord -, cand a fost impreuna cu sotul ei in vizita la Palatul Soarelui Kumsusan, unde se afla trupurile imbalsamate ale tatalui si bunicului lui Kim.

„Cand Kim a aparut in sala alaturi de sotia sa, Ri Sol Ju, intampinati de muzica, publicul a izbucnit in urale”, a consemnat KCNA. Dupa spectacol, cuplul a urcat pe scena pentru a da mana si a se fotografia cu artistii.

Ri a intrat mai demult in atentia publicului international, cand isi insotea sotul la evenimente sociale, de afaceri si chiar militare, dupa ce predecesorul lui Kim, tatal sau Kim Jong Il, fusese vazut foarte rar in public in compania sotiei.

Ea a disparut ulterior din media de stat timp de mai bine de un an, inainte de a lua parte la concert, in februarie anul trecut, ceea ce a starnit speculatii privind sanatatea ei sau o potentiala sarcina.

Serviciul national de informatii sud-coreean a informat parlamentul ca aparent Ri Sol Ju nu a luat parte la activitati in afara resedintei pentru a impiedica raspandirea COVID-19, dar „se joaca cu copiii” cuplului.

Intelligence-ul sud-coreean considera ca Kim si Ri au trei copii, dar nu se stiu prea multe despre ei.

Comentarii: