life

New York, al saselea stat american care permite transformarea trupului dupa moarte in compost

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a legalizat, weekendul trecut, transformarea cadavrelor umane in compost, potrivit The Guardian.

Este al saselea stat care a facut acest lucru din 2019 si le ofera new-yorkezilor acces la o metoda alternativa ecologica de inmormantare.

Dar cei plecati nu pot fi aruncati pur si simplu pe gramada de compost: ramasitele trebuie sa fie livrate unei firme certificate, care detine o instalatie de reducere organica, inchisa si ventilata corespunzator si care nu are „o baterie, un acumulator, o celula de alimentare, un implant radioactiv sau dispozitiv radioactiv”.

Washington a devenit primul stat care a legalizat compostarea umana in 2019, urmat de Colorado si Oregon in 2021, apoi Vermont si California mai tarziu in 2022.

In cele mai multe cazuri, decedatul este plasat intr-un vas reutilizabil, semideschis, care contine aschii de lemn, lucerna sau paie, ideal pentru ca microbii sa isi desfasoare activitatea. La sfarsitul procesului, se produce un sol dens in nutrienti, care poate fi apoi folosit ca ingrasamant.

„Ar trebui sa facem si sa sprijinim fiecare lucru pe care il putem face pentru a indeparta oamenii de beton, sicrie fanteziste si imbalsamare”, a spus Michelle Menter, manager la Greensprings Natural Cemetery Preserve din centrul New York-ului. Menter a spus ca afacerea ei va lua in considerare aceasta metoda.

Hochul s-a aflat intr-o dilema politica cu privire la aceasta problema. Ea a spus ca este o irlandeza-americana mandra si a vorbit adesea despre modul in care radacinile ei irlandeze, catolice, i-au influentat viziunea politica. Conferinta Catolica a Statului New York i-a incurajat pe adeptii bisericii sa faca presiuni asupra lui Hochul pentru a se opune proiectului de lege. Organizatia a sustinut ca procesul „nu asigura respectul cuvenit ramasitelor omenesti”, potrivit Curierului Catolic. „Un proces care este perfect potrivit pentru returnarea resturilor de legume in pamant nu este neaparat potrivit pentru oameni”, a declarat Dennis Poust, directorul executiv al organizatiei, intr-un comunicat.

Pe de alta parte, organizatia Order of the Good Death a sustinut decizia si i-a oferit guvernatorului o serie de cartonase decorative colorate cu sloganuri de genul „Transforma-ma in compost” si „Vreaus a fiu un copac”.

Alte companii si organizatii au sustinut ca pentru multi oameni transformarea in ingrasamant are o importanta mare, fiind in conformitate cu modul in care si-au trait viata.

Mai multe companii care se ocupa cu reducerea organica naturala ofera nu numai servicii de transformare in compost, ci si inmormantari verzi si dizolvarea in apa alcalina. Sustinatorii transformarii trupului in compost spun ca procesul este atat economic, cat si ecologic, corpul transformandu-se in sase pana la opt saptamani.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

17 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

46 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

2 ore ago