New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

externe

Avion NATO

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape de a trimite trupe in Ucraina. Aceste trupe sunt destinate sa antreneze soldatii ucraineni.

Potrivit ziarului american, aceasta miscare ar antrena Statele Unite si Europa si mai mult in conflict. Exista un deficit de soldati in armata ucraineana si se pare ca razboiul nu pare sa se incheie. Rusia cucereste teritorii.

Intrebarea este cat timp poate supravietui Ucraina in fata unei federatii care are de aproximativ 3,5 ori mai multi locuitori.

De aceea, se spune ca oficialii ucraineni au cerut Statelor Unite si membrilor NATO ca 150.000 de noi recruti sa fie pregatiti de instructori occidentali mai aproape de linia frontului pentru a fi gata mai repede de actiune.

Casa Alba a subliniat anterior in mod repetat ca nu va stationa trupe americane, inclusiv instructori, pe teritoriul ucrainean. O pozitie pe care un oficial guvernamental a reiterat-o joi.

Guvernul american a facut apel la aliatii din NATO sa nu-si trimita trupele. In calitate de parte a NATO, Statele Unite ar fi obligate, conform tratatului aliantei, sa ajute la apararea impotriva oricarui atac asupra instructorilor.

Pana in prezent, Statele Unite nu au fost de acord cu acest lucru, scrie NYT. Cu toate acestea, generalul Charles Q. Brown Jr, presedintele Statului Major Intrunit, a afirmat joi ca o desfasurare de instructori din partea NATO pare inevitabila. „Vom ajunge acolo in timp”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: