„Nica si Ciot, propunerile lui Dancila, nu au fost luate in seama de sefa Comisiei Europene”. Romania risca sa ramana fara comisar european: „Tratatele o ingaduie”

politica

Fostul europarlamentar Cristian Preda anunta ca propunerile de comisar european ale Vioricai Dancila „nu au fost luate in seama de sefa Comisiei Europene” din cauza calitatii slabe a acestora, astfel incat „exista riscul ca reactia de la Bruxelles sa fie dura si sa ramanem fara portofoliu”.

„Peste 3 zile se incheie audierile comisarilor propusi de statele-membre in comisiile din Parlamentul European. Peste doua saptamani e programat votul in plen pentru Ursula von der Leyen si intreaga sa echipa.

Din pricina propunerilor catastrofale facute de Viorica Dancila, in acest moment nu exista, de fapt, vreun candidat din partea Romaniei. Plumb a fost respinsa, iar propunerile trimise de la Bucuresti – Nica si rezerva sa Ciot – nu au fost luate in seama de sefa Comisiei Europene, asa ca nu exista un nume din Romania trimis spre audiere in PE.

Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei institutii europene. Exista riscul ca reactia de la Bruxelles sa fie dura si sa ramanem fara portofoliu. Tratatele o ingaduie.

Cutuma e cea care a impus principiul ‘o tara-un comisar’, dar Dancila & co. le pot oferi ocazia celor care viseaza la diminuarea numarului de comisari sa-si vada visul devenind realitate”, scrie Cristian Preda pe Facebook.

Propunerea de rezerva a Romaniei pentru postul de comisar european, Gabriela Ciot, ar fi plagiat un articol stiintific, aparut acum 7 ani.

Dezvaluirea a fost facuta de jurnalista Emilia Sercan, intr-un articol publicat de site-ul pressone.ro. Gabriela Ciot, propusa de PSD pentru un portofoliu in Comisia Europeana, ar fi copiat un articol semnat impreuna cu fostul negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas, acesta din urma fiind si cel care i-a coordonat acesteia lucrarea de doctorat.

Articolul banuit de plagiat a fost scris in limba engleza si a aparut intr-o revista de specialitate a Universitatii Babes Bolyai.

Gabriela Ciot nu a putut fi contactata pentru un punct de vedere.

„Articolul e foarte important pentru ca orice persoana care lucreaza in mediul academic are o obligatie de cercetare stiintifica. Toate aceste cercetari stiintifice contribuie la promovarea in gradul urmator. Dna Ciot, de exemplu, s-a mutat de la Universitatea Tehnica din Cluj la Universitatea Babes Bolyai, la facultatea de Studii Europene”, spune jurnalista Emilia Sercan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: