Nichita si milionarul Urdareanu, sentinte de condamnare la inchisoare. Judecatorii au fost mult mai duri cu fostul primar PSD

news

Fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. In acelasi dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iasi, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 4 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita. In acelasi dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare pentru dare de mita.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea sumei de 71.214 lei de la Gheorghe Nichita, bani primiti ca mita de fostul primar.

Decizia nu este definitiva.

Sentinta:

– ”Condamna pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale”.

– ”Condamna pe inculpatul Urdareanu Tiberiu la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: