Nici acum nu accepta Firea ca a pierdut alegerile: „Mi s-a transmis informatia ca am fost furati, si eu si domnul Tudorache”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea continua sa se planga ca a fost „furata” la alegerile locale de anul trecut. 

„Avem 60.000 de voturi anulate in Bucuresti, foarte multe in favoarea mea si a PSD. Ni s-a transmis ca si pentru mine si pentru domnul Tudorache sunt foarte multe voturi in minus. Practic am fost furati amandoi. Aici s-a intamplat sa se depisteze. Aceasta informatie am primit-o. Urmeaza sa se anunte si public rezultatele anchetei.

Ce stiu de la domnul avocat Dragan, se va afla si public, atat eu cat si domnul Tudorache am fost furati in sectiile din sectorul 1, de USR, sub privirea ingaduitoare a PNL. Asta s-a intamplat si ancheta va releva un adevar trist, ca in Romania la 30 de ani de la Revolutie se fura la vot. De ce sa mai iasa la vot? Ajungem la celebra zicere ca nu conteaza cine voteaza, ci conteaza cine numara?”, a declarat Gabriela Firea, joi seara, la Antena 3.

Firea a declarat, in urma cu o luna, ca Ludovic Orban este „autorul moral si politic al dezastrului de azi, din Capitala”.

„In goana dupa functii si privilegii, unii oameni politici isi uita datoria fata de cetateni! Este si cazul domnului Orban, care a recunoscut aseara ca, daca nu facea un compromis politic pentru Bucuresti, mare cat Casa Poporului – alianta PNL – USR – Plus -, ‘Gabriela Firea era cea care castiga detasat inca un mandat de primar general’. Declaratie facuta in contextul in care domnii Orban si Citu se lupta pentru sefia PNL. Isi incordeaza muschii politici doar pentru a accede la cea mai inalta functie din partid! Cum spuneam : pentru onoruri, pentru avantaje, pentru ei! Nu pentru oameni!

Sa ne imaginam ce-ar fi insemnat pentru tara daca acesti ‘bravi’ politicieni ar fi consumat atat de multa energie pentru identificarea bugetului necesar cresterii alocatiilor pentru copii – bani sunt, dar prost gestionati si prioritizati!, pentru atragerea de fonduri europene – Programul de rezilienta sa fie un succes pentru Romania, nu o rusine la nivel european, firmele private sa fie concret sprijinite, pentru diminuarea efectelor pandemiei, pensionarii sa nu mai fie umiliti dupa o viata de munca iar bolnavii cronici sa fie tinuti pe la portile spitalelor!

Domnul Orban merita sa fie din toamna doar o amintire – si nu tocmai placuta -, in politica noastra! El este autoral moral si politic al dezastrului de azi, din Capitala!

Cand nu aveti apa calda, cand constatati ca s-au scos autobuze din circulatie si iar e aglomerat si prea cald, cand vedeti santiere inchise, gropi in asfalt, mizerie in parcuri, gunoaie peste tot, cand va speriati de tantari periculosi si de sobolanii care se plimba precum pisicile prin oras, sa nu va ganditi doar la Nicusor Dan – un monument de incompetenta si minciuna -, ci si la Dl Orban – un alt monument al dispretului fata de oameni! Un om cinic, marunt politic dar care s-a cocotat prin sobolaneli in functii mari ! Mult prea mari pentru capacitatilor sale intelectuale si reperele morale pe care le clameaza dar nu il reprezinta!”, a scris Gabriela Firea, marti pe Facebook.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat anterior ca daca nu si-ar fi asumat raspunderea de a face intelegere cu USR PLUS si de a impune candidatul la Primaria Capitalei sustinut de liberali, Nicusor Dan, Gabriela Firea ar fi castigat alegerile locale in Bucuresti.

„Si eu mi-as fi dorit ca la alegerile locale din 2020 sa castigam cu candidati ai PNL. Credeti-ma ca sunt un om care imi fundamentez deciziile pe analize extrem de solide, pe studii, pe evaluari care trebuie sa ne conduca spre cea mai buna decizie. Daca noi si mai ales eu nu mi-as fi asumat raspunderea de a face intelegere cu USR PLUS si de a impune dintre cei doi competitori de la USR PLUS – Vlad Voiculescu si Nicusor Dan candidatul sprijinit de PNL si de USR PLUS -, astazi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Vranceanu Firea. Asta este adevarul.

Stiu ca toti ne-am fi dorit un liberal care sa castige alegerile. Pe de alta parte, noi ca liberali nu mai puteam accepta sa tinem Bucurestiul sub domnia incompetentei, coruptiei si fariseismului care s-a intamplat in perioada de guvernare si a Gabrielei Vranceanu Firea. Dupa 12 ani de conducere PSD, dreapta a reusit sa castige Bucurestiul datorita faptului ca am avut inteligenta si intelepciunea sa gasim acea solutie castigatoare care ne-a dus astazi sa fim la putere la nivelul Bucurestiului si in aproape toate sectoarele”, a spus Orban, la conferinta de alegeri interne din cadrul Organizatiei PNL Sector 2.

Mai mult despre: ,

Comentarii: