„Nici crima, nici delict, nici aventura”: Donald Trump isi proclama nevinovatia in orasul asociat cu secta antiguvernamentala a Davidienilor

externe

Donald Trump si-a proclamat nevinovatia sambata in cursul primului sau miting de campanie pentru alegerile prezidentiale, desfasurat intr-un loc extrem de simbolic, orasul Waco din statul Texas, scena in urma cu 30 de ani a unui atac mortal asupra unei secte care se opunea puterii federale, noteaza AFP citata de Agerpres.

Fostul presedinte american sustine de peste o saptamana cu urmeaza arestarea sa iminenta la New York pentru ca ar fi cumparat tacerea actritei porno Stormy Daniels inaintea alegerilor din 2016.

Justitia incearca sa stabileasca daca Trump este vinovat de fals in declaratii – ceea ce ar fi o infractiune – sau de incalcare a legilor privind finantarea campaniei – infractiune penala – dupa ce a platit 130.000 de dolari acestei femei, pe numele ei real Stephanie Clifford, in saptamanile dinaintea alegerilor din noiembrie 2016, scopul fiind ca aceasta sa ascunda o presupusa relatie extraconjugala, potrivit acuzarii.

Procurorul districtual din New York, sub auspiciile si indrumarea `Departamentului Injustitiei` din Washington DC, ma ancheteaza pentru ceva care nu este nici o crima, nici un delict, nici o aventura”, a afirmat el in fata a mii de partizani adunati sub soarele texan.

Orasul Waco, cu o populatie de 130.000 de locuitori, ramane asociat cu secta antiguvernamentala a Davidienilor.

In primavara lui 1993, lumea a asteptat 51 de zile cu sufletul la gura rezultatul asediului de catre FBI a unei ferme in care se refugiasera adepti inarmati ai guru-ului David Koresh. Saptezeci si sase de membri ai sectei, printre care 20 de copii, au fost gasiti morti in urma incendiului fermei. De asemenea, patru politisti au fost ucisi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: