Nici Florin Piersic nu mai suporta: „Guvernul da pensii si salarii de subzistenta. Va fi dureros”

news

Actorul Florin Piersic se revolta fata de modul in care este gestionata economia tarii. El publica o scrisoare adresata premierului Victor Ponta in care ii aduce o multime de critici dure.

UPDATE: Florin Piersic dezminte ca este autorul acestei scrisori: „O porcarie fara seama, cel care a publicat-o e un nerusinat“

„Sideranta seninatatea guvernantilor care au retezat dintr-o miscare sansele de dezvoltare ale Romaniei – anularea investitiilor din fonduri europene, stergerea autostrazilor de pe harta virtuala a tarii, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiasi care imagineaza autostrazi in lung si-n lat, un milion de locuri de munca, crestere economica la pas si o bunastare generala. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucida ar trebui sa le considere de-a dreptul insultatoare, dar si masuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate in cateva fraze bombastice, fara nicio explicatie rezonabila economic. Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerasuflate ministerele pricopsite si a aruncat, apoi, o explicatie stupefianta despre fondurile europene: e mare incurcatura cu procedurile, sunt lucrari intarziate sau neexecutate.

In fapt, a taiat aproape un miliard de euro de la finantarea proiectelor cu fonduri UE pentru ca el, guvernul, nu a fost in stare sa gestioneze investitiile. Sau pentru ca nu a vrut?! In ziua urmatoare rectificarii, guvernul se autoconfirma: publica Masterplanul de transport care rade toate autostrazile pe care le-ar finanta fondurile europene. Intre timp, primarii au fost conectati la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei in campania electorala. Romania este prizo­niera subdezvoltarii. Fara investitii productive, se va zbate pentru o supravietuire mizera. Guvernul da pensii si salarii de subzistenta, se imprumuta de pe o zi pe alta ca sa le plateasca, taxeaza agresiv aceleasi companii bune platnice si iroseste banii pe pomeni si pe indestularea clientelei din contracte cu statul. Dar cui ii pasa?

Desi e campanie, publicul e tot mai putin exigent cu politicienii, se multumeste cu mici spagute electorale si nu are habar de politica economica. A ajuns si el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atatea minciuni si atata incompetenta i-au paralizat simtul critic si vointa. Nu mai are nicio asteptare! Din pacate, turnura pe care a luat-o economia este nefasta, iar trezirea va fi curand si foarte dureroasa.

Al vostru, Florin Piersic”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: