Nici Franta nu mai accepta politica lui Merkel privind REFUGIATII: „Europa nu-i poate primi pe toti imigrantii care vin din Siria”

externe

Politica de deschidere fata de refugiati pe care o promoveaza cancelarul federal german Angela Merkel „nu este sustenabila pe termen lung”, a estimat premierul francez Manuel Valls, intr-un interviu pentru presa germana ce va fi publicat sambata, informeaza vineri AFP, citata de Agerpres.

„Aceasta politica, temporar justificata, nu este sustenabila pe termen lung”, a raspuns Valls intrebat daca sprijina „politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor”.

„Capacitatile noastre de primire sunt limitate, tensiunile din aceste ultime saptamani — in Germania, dar si in alta parte a Europei — ne obliga sa spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toti imigrantii care vin din Siria, Irak sau Africa”, a afirmat premierul francez, in acest interviu acordat grupului de presa regional Funke.

„Europa trebuie sa-si reia controlul la frontierele sale si politica sa pentru migratie si azil”, a adaugat el.

Criticile la adresa caii pe care Berlinul o urmeaza in problema refugiatilor nu contenesc. Intr-un alt interviu acordat in Germania cotidianului Handelsblatt, premierul rus Dmitri Medvedev a calificat „pur si simplu drept stupida” politica europeana in ceea ce priveste primirea de refugiati, politica pe care o promoveaza Angela Merkel si care consta in a „deschide larg usile europene si a-i invita pe toti cei care doresc sa vina” in Europa.

La randul sau, premierul polonez Beata Szydlo a indemnat, intr-un interviu pentru cotidianul Bild, la „un viraj” in politica migratiei promovate de cancelarul federal.

Germania a primit de una singura, in 2015, peste un milion de cereri de azil, fapt care i-a adus Angelei Merkel tot mai multe critici si in tara sa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: