Nici macar publicatia The Economist nu crede ca Dancila este adevaratul premier : „Exista un singur motiv pentru care este prim-ministru. O condamnare …”

news

Revista britanica The Economist a publicat un material dedicat Romaniei care trateaza incercarile din ultima perioada ale PSD si ALDE de a deturna demersurile justitiei din ultimii ani, prin care politicieni corupti au fost anchetati si condamnati.

„Cine?! Aceasta a fost reactia multor romani cand Viorica Dancila a devenit al treilea prim-ministru in doar sapte luni, pe 29 ianuarie”, asa incepe materialul din The Economist dedicat situatiei politice din Romania. Publicatia britanica noteaza ca Dancila  este prima femeie care a condus guvernul tarii si asta ar fi putut fi un motiv de sarbatoare, daca cineva credea ca o sa-si faca treaba. Putini cred asta. De indata ce a fost aleasa, a disparut in biroul lui Liviu Dragnea, liderul partidului sau, PSD. Dl. Dragnea il cheama. Daca doamna Dancila se dovedeste a fi nedorita sau incapabila sa faca ceea ce doreste, va fi aruncata la gunoi”, mai scrie The Economist.

Exista un singur motiv pentru care doamna Dancila este prim-ministru. O condamnare pentru frauda electorala il impiedica pe dl Dragnea sa-si ia singur treaba. El este judecat pentru abuz in functie, iar in luna noiembrie a anului trecut, puternica Directie Nationala Anticoruptie (DNA) la acuzat de formarea unui grup criminal organizat, cu scopul de a fura fondurile UE. Dragnea spune ca este nevinovat, dar daca este gasit vinovat, este probabil sa mearga la inchisoare. Aceasta inseamna ca, daca doamna Dancila nu va putea trece printr-un pachet de reforme judiciare propuse, care ar dezincrimina anumite categorii de abuz de putere si, in conformitate cu opozitia slaba si impartita, aduce justitia romaneasca sub control politic”, se mai precizeaza in articolul amintit.

the economist

„Romania incepe sa arate ca Polonia si Ungaria”, spune Dan Barna, liderul Uniunii Salvati Romania, un partid de opozitie. „Nu este o chestiune de ideologie, ci o gramada de baieti care au probleme cu legea, asa ca doresc sa schimbe legea pentru ei insisi.” Cinci cabinetul doamnei Dancila au fost sau sunt cercetate pentru coruptie. Fostul primar al PSD din Constanta, acuzat de coruptie de DNA, declara ca solicita azil politic in Madagascar. Dl. Dragnea este unul dintre un grup de politicieni si oameni de afaceri romani care se petrec in mod regulat impreuna intr-o statiune braziliana. In 2015, Costel Comana, altul din grup si fostul partener de afaceri al dlui Dragnea, sa sinucis intr-o toaleta de avion cand doi dintre asociatii sai au fost arestati.

Dupa care, publicatia din Regat ii face si un scurt portret sefului PSD. „Inainte de a ajunge sa conduca PSD, Dragnea era un baron local, responsabil de partidul sau judetul sau natal, Teleorman. Acum el este regele baronilor si trebuie sa-i tina fericiti. In Alexandria, capitala Teleorman, primarul PSD, Victor Dragusin, spune ca liderul sau face o treaba buna”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: