Nici Nastase nu-i mai SUPORTA pe Ponta si Dragnea: „Acest aspect a fost invocat ca PRETEXT”

politica

Fostul lider al PSD, Adrian Nastase, a reactionat astazi foarte dur fata de declaratiile actualilor sefi ai partidului, Victor Ponta si Liviu Dragnea, care cautau sa justifice infrangerea de la prezidentiale.

Nastase a spus ca se afla in strainatate, de aceea nu participa la reuniunea Consiliului National al PSD, dar ca oricum nici nu ar fi venit. El are multe critici si nemultumiri fata de actuala conducere a partidului.

„Chiar daca eram in Bucuresti nu as fi participat. Am o alta parere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, dupa pierderea alegerilor prezidentiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de actiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu Initiative, bazate pe experienta unor tari europene. Cred, in continuare, in nevoia de solidaritate si in ideea unui partid inclusiv. Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodata PSD, indiferent cate modificari la statut vor fi facute”, a scris Nastase pe blog.

El l-a atacat si pe Liviu Dragnea, care declarase vineri ca PSD a pierdut alegerile pentru ca este perceput ca un partid comunist.

„Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred in explicatia cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii intre cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicatia asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext.

O analiza mai profunda va arata greseala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greseli conjuncturale.

In plus, este evident ca, in aceste conditii, cu un guvern social-liberal in administratie, PSD are o problema sa atraga votantii de la stanga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, ma marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declaratia pe venitul global a fost eliminata de guvernul Tariceanu. Acum, impreuna cu Tariceanu, ea este introdusa la loc”, a mai criticat Nastase.

Fostu lider al partidului a mai aratat ca Victor Ponta a ajuns presedinte „prea devreme”.

„Suntem oare sortiti sa repetam, sisific, aceleasi greseli? Sau fiecare dintre echipele de lideri insista sa faca propriile greseli? Uneori, furand startul. Asa cum a facut Geoana in 2005, lasandu-se manevrat pentru a ajunge, prea devreme, presedinte al partidului. Sau atunci cand, in 2010, cand a insistat sa ramana presedinte, dupa pierderea jalnica a alegerilor, dandu-i posibilitatea lui Victor Ponta sa ajunga presedinte, prea devreme, pentru un partid cu ‘centrul de greutate’ mai aproape de varsta a treia”, a mai punctat Nastase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: