Imigrantii nici nu vor sa auda de Romania: „Este o tara SARACA, nu are bani”

news

Peste o mie de imigranti au plecat vineri dupa-amiaza, pe jos, catre vest, de la Gara Keleti din Budapesta, cu intentia declarata de a ajunge in Austria si Germania.

Imigrantii, unii dintre ei blocati in capitala ungara de mai multe zile, au anuntat ca vor sa mearga pe jos pana la frontiera austriaca, situata la aproximativ 175 de kilometri distanta, in contextul in care Budapesta si-a multiplicat incercarile de a-i transfera – impotriva vointei lor – in tabere de prima primire, precizeaza AFP, citata de Mediafax.

Un reporter de la Adevarul, prezent printre refugiati, l-a intrebat pe un tanar irakian, Mustafa, de ce nu iau in calcul si varianta Romania: “Nu am niciun motiv sa aleg sa merg in Romania. Este o tara saraca, nu are bani. Vrem sa ajungem intr-o tara care sa ne poata ajuta. Am auzit despre Romania si stiu in ce situatie grea se afla”.

Si la granita Serbiei cu Ungaria, cateva sute dintre ei au incercat sa fuga, dar au fost intorsi din drum. Granita dintre Ungaria si Serbia a fost inchisa la Roszke.

Intre timp, in gara din Bicske, de mai bine de 24 de ore, alti imigranti refuza sa coboare din tren si cer autoritatilor maghiare sa-i lase sa-si continue drumul spre Germania sau Austria. De ieri dupa-amiaza, ei nu mai accepta niciun fel de ajutoare din partea localnicilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: