Nici Politia nu a acceptat minciunile Jandarmeriei despre protestatarii din 10 august. A cerut clasarea unor acuzatii tipic securistice

news

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a clasat dosarul constituit in urma plangerilor depuse de Jandarmerie impotriva a trei protestatari, printre care se afla si Malin Bot, dupa mitingul din 10 august. Propunerea de clasare a venit chiar din partea Politiei.

In referatul de clasare intocmit de Politie, semnat de inspectorul principal Alexandru Diaconu, se arata principalele motive pentru care Jandarmeria ar fi dorit ca Malin Bot sa fie pus acuzare pentru infractiunile de „instigare publica, incitare la ura sau discriminare si tulburarea ordinii si linistii publice”. Acestea sunt similare cu acuzatiile aduse de catre Securitatea comunista in anii ’50: „a diseminat idei care au condus la ura populatiei fata de institutia Jandarmeriei Romane”.

Vezi aici referatul integral cu acuzatiile Jandarmeriei.

Procurorul Alexandru Frunza – Nicolescu a dispus clasarea plangerilor depuse impotriva lui Cristian Dide, Tudor Carstoiu si Malin Bot de catre Jandarmerie si PSD, prin deputatul Vlad Bontea.

Cei trei erau acuzati de instigare publica, incitare la ura si tulburarea linistii si ordinii publice. Procurorul arata ca nu exista probe care sa sustina acuzatiile.

”In ceea ce priveste infractiunea de instigare publica, nu au fost administrate probe care sa sustina incitarea la savarsirea de infractiuni, ci doar probe care atesta exercitarea legala a dreptului la protest si indemnul legal adresat altor persoane de a sustine acest proces”, arata procurorul in ordonanta de clasare.

”In cazul de fata, discursurile celor trei nu erau justificate de ura indreptata spre o minoritate, ci de nemultumirile referitoare la actul legislativ si la cel de guvernare”, mai arata ordonanta.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: