Nicio televiziune nu sufla o vorba. Initiativa cetateneasca de reducere drastica a numarului de parlamentari – Video

news

Grupul pentru Initiativa Legislativa si Revizuirea Constitutiei anunta ca a inceput strangerea de semnaturi pentru ca legea privind reducerea numarului de parlamentari la 300, in conformitate cu referendumul valid din noiembrie 2009, sa intre in Parlament.

Initiativa legislativa a fost publicata in Monitorul Oficial si sunt necesare 100.000 de semnaturi pentru ca legea sa intre automat in Parlament.

Comunicatul Grupului pentru Initiativa Legislativa si Revizuirea Constitutiei

Reducem Parlamentul la 300 de parlamentari. Redam romanilor suveranitatea

Grupul pentru Initiativa Legislativa si revizuirea Constitutiei anunta declansarea campaniei de strangere de semnaturi pentru legea care reduce numarul parlamentarilor la 300.
Organizam in acest scop o conferinta de presa sambata, 16 martie 2019, de la ora 12.00, pe Strada Izvor, vis a vis de intrarea in Palatul Parlamentului (Camera Deputatilor), Parcul Izvor – Bulevardul Natiunilor Unite.

Proiectul initiativei legislative a fost deja publicat in Monitorul Oficial. Reducerea numarului de parlamentari la 300 reprezinta o decizie votata la referendumul din 22 noiembrie 2009.

Buletinele de vot cu cele doua intrebari ale referendumului au fost tiparite in doua culori diferite, buletinul de vot nr. 1 in culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 in culoarea albastru.

Cele doua intrebari au fost:

Sunteti de acord cu trecerea la un Parlament unicameral in Romania?
Sunteti de acord cu reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane?

Referendumul a fost validat, dupa cum urmeaza: potrivit datelor finale ale BEC, 83,31% (7.765.573) dintre romani s-au exprimat in favoarea reducerii la 300 a numarului de parlamentari.

Prezenta la 9.320.240 din numarul total al alegatorilor, de 18.293.277.

Grupul pentru Initiativa Legislativa si revizuirea Constitutiei, parte din Asociatia pentru Renasterea Valorilor Democratiei, anunta sambata inceperea campaniei de strangere de semnaturi pentru initiativa legislativa publicata deja in: Monitorul Oficial nr. 0171 din 04 martie 2019

”Initiativa legislativa: Proiect de lege pentru modificarea si completarea art. 5 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente”.

Grupul nostru va strange cele 100.000 de semnaturi necesare introducerii legii in Parlament. Pentru ca masura a fost deja supusa unui referendum, Parlamentul va trebui sa ia act de legea care are la baza acest referendum si sa o valideze

Mai mult despre:


Comentarii: