„Niciodata n-o sa mai cumpar de la voi, RAO. Rusine, sclavilor”. Nastase si Voiculescu baga in faliment editura RAO, mii de mesaje furioase

news

Pagina de Facebook a Editurii RAO, care a publicat cartile recente ale lui Dan Voiculescu si Adrian Nastase, este plina de sute de mesaje de revolta. De asemenea, foarte multi lideri de opinie au anuntat ca nu vor mai cumpara carti ale acestei edituri.

Iata doar cateva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a editurii:

Screen Shot 2017-11-25 at 17.11.46 Screen Shot 2017-11-25 at 17.12.03 Screen Shot 2017-11-25 at 17.12.25 Screen Shot 2017-11-25 at 17.13.10

Ovidiu Enculescu, presedintele editurii RAO, a declarat, sambata, pentru News.ro, in legatura cu lansarile controversate ale cartilor lui Dan Voiculescu si Adrian Nastase la Targul International de Carte de Invatatura Gaudeamus, ca editarea si lansarea unei carti la un targ de carte sunt actiuni „absolut normale si nu pot fi puse sub semnul intrebarii vreo secunda de cineva care stie sa citeasca si intelege ceea ce citeste, in general”. Despre Lidia Bodea, directorul general Humanitas, care si-a anuntat demisia din conducerea Asociatiei Editorilor din Romania (AER), Enculescu a spus ca probabil ca aceasta este „un biet instrument”.

Un grup de protestatari a contestat prezenta la targul Gaudeamus a lui Dan Voiculescu, vineri – care si-a lansat cartea „Lupta politica”, volumul II -, a lui Adrian Nastase si Sorin Rosca Stanescu, fosti condamnati, care, dupa parerea lor, vorbesc despre „valori inversate” si care nu ar trebui sa fie in viata publica. Tinerii nemultumiti, avand insigne cu #rezist, au strigat ca acestia sunt „satrapii tarii asteia”, oameni din cauza carora ei pleaca din tara. Dupa lansarea cartii lui Dan Voiculescu la standul editurii RAO, Adrian Nastase si-a lansat, la randul lui, vineri, cartea „Sub zodia momentului”.

„Nu vad in niciun caz vreo problema in decizia potentiala, probabila, existenta a mea de a edita sau nu o carte. Cititorii care pun astfel de intrebari cred ca nu prea citesc, de fapt. Este o furtuna cu totul artificiala, cu exceptia unor momente triste din istorie cand anumite carti au fost arse in piata publica si anumiti autori au fost stigmatizati si pusi la zid, indiferent de nume sau de subiect. Nu vreau sa ne mai intoarcem la a stigmatiza, a pune la zid, un editor, un autor, un organizator de targuri, pentru faptul ca a fost publicata o carte, a fost prezentat un autor si asa mai departe. Cred ca este vorba de o minoritate”, a spus Enculescu pentru News.ro.

„Pozitia mea clara este ca intr-o lume normala editarea unei carti, lansarea unei carti la un targ de carte si asa mai departe sunt actiuni absolut normale si care nu pot fi puse sub semnul intrebarii vreo secunda de cineva care stie sa citeasca si intelege ceea ce citeste, in general, orice, chiar si Sandra Brown”, a adaugat el.

„Nu obligam pe nimeni sa cumpere, sa participe, sa fie de acord, sa nu fie de acord. Sunt atatea lucruri care se publica si nasc controverse. Si foarte bine ca se intampla acest lucru”, a mai spus el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: