In niciun caz nu va mai prinde PSD postul de premier. Anuntul ferm al presedintelui Iohannis

politica

Intrebat, miercuri, de jurnalisti daca va mai numi un nou premier din partea PSD, presedintele Iohannis a anuntat ca a luat o decizie „ferma” pe aceasta tema.

„Ati spus ieri ca nu o sa mai numiti un premier din partea PSD, aceasta decizie este una ferma?”, a intrebat o jurnalista.

„Da, este ferma”, a raspuns presedintele.

Presedintele Iohannis a mai mentionat ca va merge la fiecare sedinta de guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, intr-o discutie cu tineri care au castigat un concurs organizat de Initiativa Romania, ca in Romania democratia este in pericol si trebuie sa fim constienti de acest lucru. Presedintele a subliniat ca nici pe vremea comunistilor nu au ajuns in fruntea statului persoane cu probleme penale.

”In campania din 2014 am spus: atentie, romani, nu alegeti PSD fiindca ei vor vrea amnistie si gratiere pentru ai lor cu probleme penale, vor veni cu o politica economica care da bani la asistatii sociali si nu se ingrijeste de investitii, vor veni cu o abordare strict populista, ca sa se pastreze ei in pozitii. Le-am repetat in 2016, poate va amintiti faza cu fara penali – pana sunt eu presedinte nu vom avea prim-ministru penal. Si a inceput o intreaga discutie cu penalii. Totusi cumva au ajuns la guvernare si au ajuns la guvernare pentru ca au fost votati”, a afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele a subliniat ca ”e bine sa judecam pe cine votam, cu cine votam, dar cel mai important este sa votam”.

”In 2016 foarte multi au considerat ca nici unii, nici altii nu sunt grozavi si iata catastrofa, pentru ca este o catastrofa. Cum putem sa ajungem in anul 2018 si sa discutam pe fata, in spatiul public, despre amnistie si gratiere, fiindca niste oameni condamnati penal conduc partidul de guvernare. Este inimaginabil. Niciodata in Romania nu a existat asa ceva. Niciodata. Nici pe vremea comunistilor, nici pe vremea comunistilor primitivi de dupa razboi, persoane cu probleme penale nu au ajuns pur si simplu in fruntea statului. Si daca a dat Ceausescu decret de gratiere, a dat ca sa arate ca este marinimos si ca a fost ziua lui sau ca a fost o aniversare a statului, dar in niciun caz sa se albeasca dosarele colegilor de partid. Prin faptul ca acesti oameni au ajuns la putere, in Romania democratia este in pericol si trebuie sa fim constienti de acest lucru”, a atras atentia presedintele Iohannis.

Seful statului a subliniat importanta votului, care poate duce la echilibru.

Intrebat ce va face daca va cadea Guvernul Dancila, dar majoritatea PSD-ALDE se mentine si vine cu un premier calificat, Klaus Iohannis a replicat: ”Ma gandesc ca, daca ar fi avut, ar fi venit si pana acum”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: