Niciun compromis cu PSD. Lider PNL, dat afara din partid pentru ca a facut afaceri cu o Primarie PSD

politica

Presedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, ii cere vicepresedintelui organizatiei, Adrian Stef, sa-si dea demisia de onoare din toate functiile si din partid. El l-a acuzat pe Stef, care este si consilier judetean, ca a primit un contract din partea Primariei Lugoj, condusa de presedintele PSD Lugoj, Francisc Boldea.

„Stim cu totii ca niciun ban public nu pleaca din conturile Primariei fara ca Boldea sa fie de acord. Si mai stim ca nimic nu se da gratis. Fie se ofera avantaje, fie se solicita informatii de la sedintele de partid ale PNL Lugoj, sau ale altor partide incomode PSD. Noroc ca noi nu discutam decat despre cum sa ne scapam de PSD si despre cum putem readuce Lugojul pe drumul cel bun astfel incat nu-i prea ajuta pe PSD-istii din Lugoj ca stiu despre ce vorbim. Ne luptam din 2016 exclusiv pentru a limita daunele pe care le provoaca Lugojului actuala administratie PSD. Nu spunem ca suntem cei mai potriviti pentru a indrepta lucrurile, insa nu ne putem permite sa inselam mereu asteptarile lugojenilor perpetuand comportamentele care i-au facut sa fie mereu dezamagiti (sa nu uitam de blatul de la localele din 2016 dintre PNL Lugoj, condus de fostul presedinte, si PSD Lugoj)”, a arata Buciu intr-o postare pe Facebook.

Presedintele PNL Lugoj aminteste ca una din solicitarile catre colegii sai de partid, cand a preluat mandatul de presedinte, a fost sa nu faca afaceri cu administratia condusa de Francisc Boldea. Claudiu Buciu ii cere lui Adrian Stef sa-si dea demisia de onoare, in caz contrar urmand sa fie dat afara din partid.

„Sunteti un liberal vechi, printre cei mai vechi din actuala organizatie, sunteti consilier judetean al PNL si ati acceptat sa primiti contracte prin firma pe care o detineti (fara licitatie) chiar de la Primaria Municipiului Lugoj, condusa de PSD.

Nu accept sa justificati ca a fost o intamplare sau ca ati avut noroc. Mai mult, ati mai facut si mici ilegalitati, fiind nevoit sa restituiti prejudiciul produs (lucru pe care l-ati facut deja). Nu ma intereseaza afacerile dumneavoastra cu institutii publice conduse de PSD, atata timp cat nu faceti politica. Dar, atata timp cat faceti politica, atata timp cat ocupati functii publice de reprezentare in forul legislativ al judetului Timis si va permiteti sa faceti afaceri cu statul, respectiv cu o institutie condusa de PSD, consider ca nu mai aveti ce cauta in Partidul National Liberal. Si asta nu o spun in nume personal ci in numele simpatizantilor si votantilor PNL si nu numai.

Daca nu veti demisiona, din onoare, vom gasi modalitatile statutare sa ne despartim de dvs. Pentru cei care n-au inteles, toate aceste ‘combinatii’ practicate de 30 de ani, cu nonsalanta, in registrul firescului impus de modul neocomunistilor de a face politica, i-au facut pe Romani sa nu mai creada in nimic, sa-si piarda speranta in orice si, in final, sa deznadajduiasca si sa paraseasca Romania. Cei ca dvs. sunt principalii vinovati, cu atat mai mult cu cat v-ati vopsit in luptator impotriva neocomunistilor”, mai arat Buciu.

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli in contractul semnat de catre Stefcin AD Bulding SRL Lugoj si Directia de Asistenta Comunitara a Primariei Lugoj, in valoare de de 69.787,04 lei, avand ca obiect efectuarea unor lucrari de reabilitare si reparatii la sediul Cantinei de Ajutor Social, scrie Lugojeanul.

Replica lui Adrian Stef: „Nu voi demisiona si astept sa va cereti scuze public”

Pentru cei ce nu ma cunosc, ma numesc Stef Adrian, sunt membru PNL din 1992, Vice-Presedintele Organizatiei Lugoj al Partidului National Liberal, consilier judetean din partea PNL Lugoj.

Am aderat ca membru al PNL imediat dupa revolutie, in februarie 1992 din convingere. Dupa peste 27 de ani de activitate, ca membru PNL, sunt fidel telurilor si ideologiei partidului, care pentru mine este o a doua familie. Am sprijinit si incurajat intotdeauna tinerii membrii de partid, pe care i-am indrumat la nevoie, dar sunt dezamagit de un tanar pe care l-am sprijinit, dupa candidatura sa de acum 4 ani la Primaria Municipiulului Lugoj, de Presedintele organizatiei, dl. Buciu Alexandru-Claudiu si calea pe care o urmeaza.

In data de 05.11.2019, la orele 17.36 dl. Presedinte, Buciu Alexandru-Claudiu, mi-a solicitat demisia de onoare printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Motivul, in opinia dansului, un contract atribuit direct de Primaria Municipiului Lugoj, condusa de PSD. Referitor la acest aspect as dori sa fac unele precizari:

In data de 12.12.2018 am incheiat un contract de lucrari cu Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj, din subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj privind lucrari de reabilitare si reparatii la sediul Cantinei de Ajutor Social din Lugoj. Aceasta locatie avea o nevoie strigenta de reabilitare, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna si am decis ca acceptarea acestei lucrari, reprezinta din partea mea un ajutor pentru comunitate, pentru persoanele in varsta cu pensii mici, fara venituri, pentru oamenii fara adapost. Am facut o bucurie acestor oameni, mobilizand toata echipa mea pentru a fi gata cat mai repede cu: reabilitarea salii de mese si a grupurilor sanitare, placare cu gresie si faianta, reparatii pereti interiori, inlocuire usi deteriorate de la toaletele beneficiarilor cantinei, amenajare rampa persoane cu dezabilitati, placare cu gresie a incaperiii de depozitare materiale. Multi nu au conditii decente de trai, nu mai au locuinte, iar eu am considerat ca macar acolo unde iau poate unica masa calda din zi trebuie sa regaseasca putin din caldura caminului de altadata. Doar respectand pe cei din jur ne meritam respectul fata de noi insine.

Mentionez ca contractul nu este o afacere cu statul asa cum sunt acuzat malitios, ci a fost semnat direct cu Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj, iar pe contract nu exista niciun aviz sau acord al d-lui Primar Boldea. Compasiune si sprijin pentru comunitate nu inseamna a fi cumparat de PSD, d-le Claudiu Buciu!!! Fara sa va dati deama ati reusit sa ii calcati pe urme d-nei Viorica Dancila, care exclude din partid pe toata lumea care nu ii impartaseste convingerile. Va aduc aminte ca suntem membrii unui partid liberal istoric, ca nu traim intr-o dictatura comunista si ca partidele lupta pentru binele cetatenilor, al tuturor cetatenilor, mai ales pentru persoanele in varsta cu pensii mici, fara venituri, pentru oamenii fara adapost.

In afara campaniilor electorale, va reamintesc d-le Buciu, in Consiliul Local Lugoj si Consiliul Judetean Timis, consilierii tuturor partidelor conlucram pentru binele si bunastarea cetatenilor. Este o notiune simpla, pe care ar trebuit sa v-o fi insusit inainte de candidarea la Primarie, unde primarul ales va fi al tututor lugojenilor. Lugojenii nu isi doresc un primar, care sa porneasca jihadul pentru niste opinii proprii sau pentru ajutorul dat comunitatii. Trebuie sa dovediti respect, tuturor cetatenilor, pentru a fi respectat la randul dvs.

Nu voi demisiona si astept sa va cereti scuze public. De ce ? Pentru ca sunt un membru onorabil al PNL Lugoj, pentru ca sunt un cetatean al Lugojului, pentru ca eu imi achit taxele si impozitele in Romania, iar bunurile si proprietatile mele sunt declarate la Primaria Lugoj. Dvs., d-le Buciu, ce ati realizat in viata dvs., ce bunuri ati reusit sa agonisiti? Trebuie sa fiti un bun gospodar, sa aveti o experienta in domeniu de gestionare a veniturilor proprii, inainte sa gestionati banii municipilului Lugoj. Nu va va purtati ca un copil razgaiat si sa aduceti acuzatii nefondate. Cel ce da cu piatra, de piatra piere!

In asteptarea scuzelor de rigoare, va doresc sa va declarati proprietatile la Primaria Lugoj unde aveti domiciliul, sa le inregistrati la impozite si taxe, sau aveti reticente din anumite motive?

Va doresc mult succes in continuare, multe realizari materiale si mult succes in justificari !

Mai mult despre: ,


Comentarii: