„Niciun membru al Guvernului nu a participat”. Importanti ambasadori straini au venit, zero prezenta din partea Guvernului Dancila

news

Niciunul dintre membrii Guvernului PSD nu a a participat, sambata, la marsul din Bucuresti de combatere a violenteie fata de femei. In schimb, printre participantiila mars s-au aflat numerosi ambasadori straini.

„Niciunul din membrii actualului Guvern, primul condus de o femeie pana acum in Romania, nu a participat la marsul ‘Impreuna pentru siguranta femeilor’. In schimb, mai multi ambasadori importanti si-au facut timp sa vina alaturi de cele cateva mii de romani care au atras atentia asupra violentei impotriva femeilor.

I-am intalnit in multime pe ambasadorii Statelor Unite, Suediei, Marii Britanii, Frantei, Germaniei si Finlandei. Ei au avut timp, guvernantii nostri, nu. Si uite asa, Guvernul PSD a mai ratat un moment in care putea sa arate cu adevarat ca ii pasa de problemele importante din Romania.

Sute de persoane au participat, sambata, la un mars organizat simbolic pe strazile Capitalei sub sloganul „Impreuna pentru siguranta femeilor”, a scris senatorul USR Cristian Ghica pe Facebook.

Barbati si femei, tineri si batrani, oameni simpli sau ambasadori si politicieni, cu totii au tinut sa transmita un semnal de alarma si mesaje de compasiune in numele femeilor care sunt victime ale agresiunilor, in familie sau in societate.

„Trebuie sa spunem fiecarei femei: NU ESTI SINGURA!

Fiecare actiune de condamnare a violentei impotriva femeilor ne aduce mai aproape de o lume in care femeile traiesc in siguranta. Vrem sa ne aratam solidaritatea fata de toate femeile care au fost sau sunt nevoite sa supravietuiasca violentei.

Vrem sa denuntam public violenta asupra femeilor si sa condamnam comportamentul agresorilor. In fiecare zi suntem martori la agresiuni asupra femeilor care nu sunt sanctionate nici de comunitate, nici de statul roman. Femeile sunt prizoniere intr-o cultura a violentei in care victimele sunt sistematic acuzate, stigmatizate, invinovatite”, au aratat organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook special dedicata.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: