Niciun pesedist nu mai scapa. Tanjala va fi EXTRADAT in Romania din Insulele Cayman

politica

Fostul deputat PDSR (actual PSD) Mihai Tanjala, condamnat pentru coruptie in Romania si dat in urmarire internationala prin Interpol, va fi extradat in Romania din Insulele Cayman, unde a fost arestat in octombrie.

Magistratul-sef al Insulelor Cayman, Nova Hall, a anuntat ca Tanjala urmeaza sa fie trimis inapoi acasa, in urma hotararii unui tribunal in acest sens.

Tanjala are la dispozitie doua saptamani sa se adrese Marii Curti din Insulele Cayman pentru a cere o ordonanta/mandat habeas corpus (un principiu in baza caruia orice persoana are dreptul sa stie de ce este arestata sau de ce este acuzata, dupa care poate fi eliberata pe cautiune si ulterior sa compara in fata unui judecator), in cazul in care considera ca este inchis ilegal, potrivit aceeiasi surse.

Fostul politician si fondator al fostei unitati de informatii a Ministerului de Interne UM 0215 (fosta „Doi si-un sfert”) a fost condamnat in 2011 la cinci ani de inchisoare pentru coruptie, dar a fugit din tara.

Autoritatile din Cayman au primit o cerere oficiala din partea Romaniei pentru extradarea lui Mihai Tanjala, care a fost arestat in octombrie, potrivit publicatiei Cayman Compass.

Tanjala a stat cateva saptamani fara a fi detectat in Insulele Cayman, un teritoriu britanic din Marea Caraibelor, si abia cand a vrut sa plece in Jamaica a atras atentia autoritatilor, potrivit postului Cayman 27 News.

In timpul unei audieri in instanta miercuri, 23 decembrie, ofiterul de imigratie Brian Ebanks a declarat ca autoritatile jamaicane au verificat datele acestuia si i-au refuzat intrarea in tara.

„Am primit informatii ca intrarea unui cetatean roman este refuzata in Jamaica, iar acesta este trimis inapoi in Cayman si ar trebui sa merg la Aeroportul International Owen Roberts. Exista un mandat de arestare din partea Interpol pe numele lui”, a adaugat Ebanks.

Tribunalul a fost informat ca Tanjala a depus o cerere de azil politic in Cayman, care a fost respinsa.

„Condamnarea pe care am primit-o in Romania nu este pentru ceva ce am facut, ci din motive politice”, a afirmat Mihai Tanjala in fata instantei, prin intermediul unui translator. El a adaugat ca se teme pentru viata sa in cazul in care ar reveni in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: