Niciun preot la ceremonia de incinerare a Cristinei Topescu. BOR: „Nu se face slujba de inmormantare”

news

Cristina Topescu va fi incinerata joi, dupa ce, miercuri, trupul neinsufletit al jurnalistei este depus, in jurul orei 14:00, la Capela Cimitirului Bellu din Capitala. Purtatorul de cuvant al BOR, Nicolae Banescu, a explicat de ce la fata locului nu va putea fi prezent si un preot.

Nicolae Banescu sustine ca persoanele care urmeaza sa fie incinerate nu au parte si de o slujba religioasa, pentru ca acest fapt contravine dogmelor crestine.

„Nu se face slujba de inmormantare pentru cei incinerati, intrucat prin incinerare se distruge in mod programatic si artificial trupul (subiectul concret al inmormantarii). In crestinism, sufletul si trupul persoanei umane sunt pretuite impreuna, nu separat, demnitatea lor fiind pastrata si dupa moarte”, a explicat Banescu pentru Fanatik.

Reprezentantul BOR a dezvaluit si faptul ca Biserica a permis depunerea corpului neinsufletit al Cristinei Topescu pentru a permite prietenilor sa isi ia la revedere.

„La dorinta familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are ca scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc sa isi ia ramas bun de la profund regretata jurnalista. Nu este o exceptie, dar solicitarile de depunere intr-o capela pentru persoane care urmeaza sa fie incinerate sunt rare. In cazul acesta concret este vorba si de o persoana publica”, a precizat Nicolae Banescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: