Nicolae Ciuca: L-am demis pe seful vamilor. Am luat act de demisiile sefilor de la ANAF si ANRM. Este nevoie de o colectare mai eficienta

news

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a anuntat, marti, ca l-a demis pe seful Autoritatii Nationale a Vamilor si ca a luat act de demisiile sefilor ANAF si Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, subliniind ca este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul sa aiba resursele necesare politicilor publice asteptate de cetateni, scrie Agerpres.

„Cresterea economica pe care am obtinut-o trebuie sa fie resimtita de oameni, iar pentru a reusi acest lucru, institutiile statului trebuie sa fie mai performante. Dupa un an in care PIB-ul tarii a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie sa regasim aceeasi dinamica si in incasarile de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul sa aiba resursele necesare politicilor publice asteptate de cetateni. L-am demis, azi, pe seful Autoritatii Nationale a Vamilor si am luat act de demisiile sefilor ANAF si Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor institutii trebuie accelerata, prin digitalizare, profesionalizarea angajatilor si eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica in interes public rezultatele bune ale economiei si vom raspunde nevoilor sociale”, a afirmat Nicolae Ciuca intr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Seful Executivului a subliniat ca prin continuarea programelor de investitii masive, colectarea corecta a veniturilor la buget si exploatarea resurselor naturale, „Romania va intra intr-o noua etapa de modernizare, in beneficiul tuturor cetatenilor sai”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: