politica

Nicolae Ciuca, medaliat la Ambasada SUA in prezenta presedintelui Iohannis: „Cea mai mare mare medalie americana civila”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti i-a decernat marti prim-ministrului interimar Nicolae Ciuca distinctia militara “Legiunea de Merit” in grad de ofiter pentru recunoasterea meritelor din timpul desfasurarii activitatii de sef al Statului Major al Apararii, anunta Guvernul.

“Participare la ceremonia decernarii Legiunii de Merit (in grad de ofiter) prim-ministrului interimar Nicolae-Ionel Ciuca pentru recunoasterea meritelor din timpul desfasurarii activitatii de sef al Statului Major al Apararii, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019”, se arata in informarea transmisa de Executiv.

La eveniment a fost prezent si presedintele Klaus Iohannis, conform unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Adrian Zuckerman, a declarat, pe 4 decembrie, la Calafat, ca pe 15 decembrie, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, va primi cea mai mare medalie americana civila – „Medalia pentru Merit” (Medal of Merit) – pentru activitatea desfasurata ca sef al Apararii.

„Pe 15 decembrie, ii dam ministrului Ciuca cea mai mare mare medalie americana civila, ‘The Medal of Merit’, pentru ceea ce a facut cand a fost seful Apararii. Suntem foarte mandri de el si Romania trebuie sa fie foarte mandra de el”, a spus Adrian Zuckerman la Calafat, unde s-a intalnit cu primarul Dorel Mituletu si a vizitat Portul Calafat.

Ambasadorul SUA la Bucuresti a subliniat ca Romania este o tara importanta pentru strategia SUA, Europei, NATO, iar impreuna cu Polonia formeaza flancul de Est, „care protejeaza Europa”.

„Strategic, pentru America, este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar si economic. Ati vazut proiectul de la Cernavoda, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregatiti sa finantam 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA). Unul din lucrurile pe care il vom discuta luni si marti este autostrada si calea ferata de la Constanta prin Bucuresti, care va uni Constanta cu Gdansk (Polonia), care e foarte importanta pentru dezvoltare, nu numai pentru aceasta regiune, ci pentru toata Romania. Vor fi ramuri din aceasta autostrada si vor fi legate orase ca Iasi, Timisoara si altele, ca Romania sa poata fi, pana la urma, un lider in Europa, unde ar fi trebuit sa fie de multi ani si nu a fost acolo. Impingem dezvoltarea economica care este la fel de importanta, daca nu mai importanta decat dezvoltarea de aparare militara”, a mai afirmat ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

La vizita ambasadorului Adrian Zuckerman la Calafat au fost prezenti si ministrul Apararii – Nicolae Ciuca, ministrul Economiei – Virgil Popescu, presedintele PNL Dolj – Stefan Stoica, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea. Ambasadorul Zuckerman va mai avea vineri, la Craiova, o intalnire cu oameni de afaceri din judetul Dolj.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu i-a adus pe Firea si Cirstoiu fata in fata la sediul Guvernului. I-a propus lui Firea sa fie sefa de campanie a lui Cirstoiu

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a convocat-o pe sefa PSD Bucuresti, Gabriela Firea, si pe sefii…

40 de minute ago

Cel mai mare faliment din China, frauda de 78 de miliarde de dolari. Inselaciunea o depaseste in gravitate pe cea comisa de Enron Corporation din SUA

Se amplifica scandalul financiar in care este implicata China Evergrande Group, corporatie chineza fondata de…

2 ore ago

Soc si groaza: Diana Sosoaca sustine ca ar fi santajata cu imagini compromitatoare. „Vor da filmari intime din casa mea, cand ma spal!”

Senatoarea Diana Sosoaca sustine ca, urmare a atitudinii sale curajoase si a refuzului de a…

53 de secunde ago

Arad: Un caine impuscat de opt ori cu alice a fost salvat de voluntari: „Am reusit sa-l stabilizam, iar acum este mult mai bine”

Un caine a fost gasit impuscat intr-un cartier din municipiul Arad, avand alice in tot…

23 de minute ago

Propunerea coalitiei pentru Primaria Generala, Catalin Cirstoiu, este „sarac rau” dupa standardele baronilor PSD-PNL. Ce avere are medicul bucurestean

Desemnat de coalitia PSD-PNL drept candidatul comun la alegerile pentru Primaria Capitalei, medicul Catalin Cirstoiu…

2 ore ago