Nicolicea anunta ca CCR ar putea anula referendumul lui Klaus Iohannis privind coruptia: „Sa aiba mare grija ce intrebare pune”

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele Comisiei Juridice, sustine ca Iohannis trebuie sa aiba „mare grija” ce intrebare pune la referendum pentru ca altfel acesta ar putea fi anulat de magistratii CCR.

„Din recomandarile pe care i le-a facut Camera trebuie sa aiba mare grija ce intrebare pune pentru ca poate ajunge la Curtea Constitutionala cu un conflict pentru ca isi aloca puteri mai mari decat are. Sa pui intrebari despre combaterea coruptiei cand nu ai consultat tratate internationale, si aceasta este o problema internationala, nu avem dreptul sa facem referendum pe aceasta tema, eu zic ca se va ajunge inca la o decizie de atribute in exces pe care le are”, a spus deputatul PSD, la Antena 3.

Intrebat daca este constitutional faptul ca a acceptat referendumul acesta a spus: „Domnul presedinte a lansat o tema. Pentru ca era foarte larga, noi i-am dat un aviz cu recomandari sa aiba grija ce pune in intrebare. Daca ati citi recomandarile respective, la care mi-am adus contributia substantial veti constata ca aproape nu mai poate face referendumul pe tema respectiva. Ajunge la Curtea Constitutionala daca o face.”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la inceputul saptamanii, ca a “lasat-o mai incet” cu referendumul anuntat pentru ca protestele au aratat care este atitudinea romanilor fata de lupta anti-coruptie.

“Am lasat-o mai incet pentru ca societatea s-a exprimat prin protestele care au avut loc si care au loc in continuare”, a spus seful statului la iesirea de la bilantul Parchetului general.

Este evident ca societatea isi doreste persoane mai integre, a spus Iohannis, adaugand ca in acest moment considera ca “lucrurile ar trebui sa se linisteasca un pic”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: