Nicolicea anunta contraatacul PSD la refuzul lui Iohannis. Vor sa dea OUG sau lege sa o accepte pe Olguta

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea anunta ca partidul de guvernamant va „trebui sa rezolve situatia in mod legislativ” refuzul lui Klaus Iohannis de a acceptat propunerile de ministri inaintate de guvern. Iohannis a anuntat vineri ca refuza sa ii accepte ca ministri pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

„Domnul presedinte a incalcat Decizia CCR 875 din 19 decembrie care a rezolvat conflictul de natura constitutionala, respectiv punctul trei al deciziei care este foarte clar, dar cel mai important, este obligatoriu! ‘Presedintele Romaniei urmeaza sa raspunda de indata, in scris si motivat, propunerilor inaintate de catre primul ministru’ spunea CCR in decizie. De la decizia respectiva au trecut cinci saptamani. In consecinta, domnul presedinte a incalcat decizia care rezolva conflictul de natura constitutionala.

PSD ar trebui sa rezolve situatia in mod legislativ, astfel incat sa se stabileasca ce se intampla cand cineva refuza sa isi indeplineasca atributiile in mod nejustificat si cu intentie.

Intre timp, domnul presedinte, pentru ca ii redacteaza consilierii lui raspunsurile si motivele a spus doar ca refuza sec, fara sa invoce si motivele. Precum la instanta cand intai te condamna si apoi se gandesc de ce te-au condamnat, asa si aici, intai se refuza si apoi se gandeste la motivele pentru care refuza. Dupa ce aflam si motivele, evident, nefondate, vom insista ca cei doi sa fie numiti”, a declarat Nicolicea pentru psnews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, respectiv Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

„Nu am formulat inca un raspuns de refuz, fiindca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru, fiindca aici avem si argumente de legalitate, dar avem si argumente de oportunitate. Echipa mea lucreaza la aceasta analiza, insa pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile facute de prim-ministru”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca faptul ca cei doi au dosare penale ar fi un argument pentru respingere, presedintele Iohannis a raspuns: „Aceste argumente le veti putea gasi in argumentatia pe care o voi prezenta, inclusiv public”.

Despre o posibila discutie cu premierul Viorica Dancila pe marginea acestui refuz, el a aratat ca intentioneaza sa discute cu aceasta ori de cate ori il cauta intr-o chestiune care priveste Guvernul.

„Pe parcursul Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, pe teme europene, voi avea grija sa avem pozitii care ne ajuta sa indeplinim cu succes aceasta Presedintie”, a mai spus Iohannis.

El a mai afirmat ca nu stie ce va face PSD.

„Vom observa”, a adaugat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: