„Nicolicea, cel mai amuzant clovn din subordinea lui Dragnea”. Un deputat se distreaza pe seama actiunilor stupide ale PSD din Parlament

politica

Fostul secretar al Camerei, deputatul USR Cristian Ghinea, a acuzat, miercuri, PSD si ALDE de hartuire a opozitiei, dupa ce in Biroul Permanent s-a propus sanctionarea sa pentru ca nu ar fi asigurat permanenta la conducerea acestui for legislativ, in sesiunea extraordinara. El a relatat amuzat cum au stat de fapt lucrurile.

„PSD-istii ii cer celebrului domn Nicolicea (pres. com. disciplinara), interpretand mega-creativ regulamentul Parlamentului, sanctionarea mea pentru ca le-am dejucat planul de a organiza o sesiune extraordinara ilegala a Parlamentului. Aici a ajuns PSD-ul.

Tineti minte ca asta-vara Liviu Dragnea a convocat sesiune extraordinara a Parlamentului si a plecat in concediu. Era o mascarada, o sesiune fantoma, facuta doar pentru ca guvernul sa abuzeze putin de OUG-uri. Si alti psd-isti au lipsit atunci, pe cand membrii opozitiei au fost in cladire, dar nu au participat la sedinta Biroului Permanent.

Astfel, PSD-ALDE nu au avut cvorum in Biroul Permanent, iar acea sesiune a fost ilegal convocata. (USR a si depus atunci plangere penala la DNA impotriva lui Liviu Dragnea pentru uz de fals).

In acea perioada eu eram “de permanenta” la Camera Deputatilor. Fiind vacanta parlamentara, un membru al Biroului Permanent trebuie sa fie aici pentru eventuale urgente administrative. Am fost aici in fiecare zi de “permanenta”.

Acum, psd-istii interpreteaza ca daca eram de permanenta eram si obligat sa particip la acea sedinta a BP.

In mod cu totul stupid isi dau cu stangul in dreptul si spun in cererea de sanctionare ca eu eram in cladire. Ceea ce este adevarat, am si dat declaratii atunci de aici, din cladirea Parlamentului, ceea ce inseamna ca eram „de permanenta”.

Nu exista vreo obligatie regulamentara ca opozitia sa asiste puterea la organizarea unei sesiuni extrordinare – fantoma.

Este inca o incercare de hartuire a opozitiei. Guvernarea lui Liviu Dragnea incalca cutumele si regulamentul.

Azi au pus pe ordinea de zi ca majoritatea selecteaza ea oamenii de la opozitie care sa conduca comisiile parlamentare. Am vorbit cu parlamentari vechi. Nivelul de brutalitate al masinariei de vot din vremea lui Dragnea este fara precedent. Abia astept sa merg la Comisia de disciplina sa imi explice domnul Nicolicea cum este cu permanenta care nu se asigura din cladirea Parlamentului ci doar dintr-o camera anume.

Circul pe care il fac psd-istii este stupid si amuzant. Ca sa ma sicaneze pe mine, liderii grupului parlamentar PSD i-au trimis o scrisoare presedintelui Camerei, nimeni altul decat seful lor, Liviu Dragnea. Presedintele Camerei, nimeni altul decat seful PSD, ia reclamatia trimisa de subordonatii sai si i-o trimite spre solutionare celui mai amuzant clovn din subordinea sa, domnul Nicolicea.

Nu stiu de ce, dar am impresia ca, la cum este scrisa si argumentata reclamatia, este scrisa chiar de mana lui Nicolicea”, a scris Ghinea pe Facebook.

Grupul parlamentar al PSD din Camera a facut miercuri o sesizare cu privire la posibilitatea savarsirii unei abateri disciplinare din partea deputatului USR Cristian Ghinea.

PSD ii reproseaza acestuia ca in sesiunea extraordinara a refuzat sa participe la sedinta BP din data de 8 august, desi era de permanenta, ca secretar.

„Am avut astazi la Biroul permanent o sesizare din partea grupului parlamentar PSD privind posibilitatea savasirii unei abateri disciplinare parlamentare a fostului secretar, domnul Cristian Ghinea. Aceasta sesizare a fost inaintata Comisiei juridice pentru a fi solutionata. Domnul Ghinea a refuzat sa participe la lucrarile sedintei Biroului Permanent din sesiunea extraordinara din data de 8 august, chiar daca a fost anuntat telefonic si a fost prezent in incinta Camerei Deputatilor, asa cum reiese si dintr-o postare de pe pagina lui Facebook”, a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioana Bran.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: