Nicolicea, disperat sa ajunga ministru al Justitiei. Reactie agresiva la adresa criticilor sai: „Calitate intelectuala indoielnica”

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, propus pentru functia de ministru al Justitiei, a transmis marti un comunicat de presa in care reactioneaza virulent la adresa celor care au criticat posibilitatea de a fi instalat in fruntea Justitiei.

„In ultimele zile au aparut tot felul de informatii denigratoare la adresa mea, care mai de care mai exagerate, negative sau chiar falsuri grosolane, preluate si rostogolite in fel si chip.

Sunt unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului Romaniei. De peste 26 de ani, am participat la elaborarea celor mai relevante legi ale Forului Legislativ. Cunosc majoritatea legilor importante in litera si spiritulul lor. In lunga experienta in Legislativ, am facut parte din comisiile pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, iar de aici si insistenta pe care o manifest de fiecare data pentru respectarea Constitutiei Romaniei.

Mai mult de 10 ani am fost membru si am condus una dintre cele mai importante comisii permanente, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor. Am fost chestor, secretar si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, in mai multe legislaturi si in diverse componente politice ale majoritatii parlamentare, presedinte al Comisiei pentru regulament, membru al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului penal si a Codului de procedura penala (atat in 2007, cat si in prezent) si al mai multor comisii de ancheta. De asemenea, am fost ministru si am ocupat o functie in administratia publica locala, cunosc atat problemele cu care se confrunta administratia publica locala, cat si cea centrala.

A sustine ca o vechime de aproape 27 de ani in Parlamentul Romaniei nu inseamna si experienta juridica, inseamna sa fii rau intentionat sau de o calitate intelectuala indoielnica, fara a mai pune in discutie lipsa de respect fata de cea mai importanta institutie a democratiei.

PS: Iar in ceea ce priveste facultatea de drept, sau alfel spus, ‘marele secret al lui Nicolicea’, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informatiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv ca am absolvit cu nota 10 la examenul de licenta. Ca orice deontologi in stare pura, din decembrie 2017 si pana in prezent nu au catadicsit sa furnizeze macar si aceasta informatie. Din pacate, nici de aceasta data nu au lasat datele oficiale sa strice un subiect atat de ‘senzational'”, transmite Eugen Nicolicea printr-un comunicat de presa.

Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat luni, la un post TV, ca ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului daca presedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricai Dancila pentru inlocuirea a trei ministri, inclusiv numirea lui Eugen Nicolicea la Justitie.

”Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere aprobata de Parlament. Asta cu restructurarea e un termen jurnalistic. Remanierea e de doua feluri: o remaniere simpla, post pe post, sau o remaniere care implica modificarea culorii, compozitiei politice a guvernului sau modificarea structurii guvernului, caz in care remanierea intai se aproba de Parlament, abia dupa aia presedintele revocia si numeste pe unii membrii ai guvernuslui”, a declarat la Romania TV senatorul PSD serban Nicolae.

El a mai spus ca o astfel de varianta va fi adoptata chiar daca presedintele Klaus Iohannis va accepta partial propunerile premierului Viorica Dancila si ca restructurarea Executivului va fi facuta, cel mai probabil, in aceasta saptamana.

”Din ce am stabilit noi astazi (luni – n.r.), cel mai probabil premierul va lua legatura cu presedintele maine (martui-n.r.), sa ne lamurim, ca am luat in calcul ipoteza ca presedintele sa spuna ca nu a luat o decizie, caz in care nu mai stam sa-l asteptam. Cel mai probabil miercuri vom da un da un vot in Parlament pe aceasta remaniere care sa implice si modificarea structurii guvernului”, a adaugat Nicolae.

Premierul Viorica Dancila a avut luni o intrevedere cu Liviu Dragnea si cu alti lideri ai coalitiei de guvernare, tema discutiilor fiind situatia remanierii si o posibila restructurare guvernamentala.

Mai mult despre:


Comentarii: