Nicolicea ii cere presedintelui Iohannis sa taca, intrucat nu ar avea legitimitate: „El este ales cu sub 60%, in timp ce Parlamentul este ales cu 100%”

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea este revoltat ca presedintele Iohannis s-a permis sa critice pachetul de legi de „reformare” a justitiei anuntat de Tudorel Toader. El sustine ca presedintele tarii nu are o legitimitate la fel de mare ca a Parlamentului.

„Toata lumea spune ca cea mai mare legitimitate o are presedintele. Fals. El este ales cu sub 60%, in timp ce Parlamentul in ansamblul sau este ales cu 100%. Ulterior, ca unii se separa in majoritate si opozitie este mai putin relevant. In totalitate Parlamentul este votat cu 100%, deci are legitimitate maxima, fiind reprezentantul suprem al poporului roman. Aceasta legitimitate suprema se rasfrange si asupra celor pe care ii numeste, doar la noi se contesta acest lucru. Cei votati de Parlament, adica Guvernul, au legitimitatea Parlamentului”, a spus Eugen Nicolicea pentru DC News.

”Nu este o problema cu cei care protesteaza in strada. Ei nu stiu despre ce este vorba. Este grav ca protesteaza persoane care au functii publice in sistemul judiciar si protesteaza si presedintele Romaniei. Aceste persoane ce protesteaza impotriva raportului ‘Standardele europene referitoare la independenta sistemului judiciar’, protesteaza impotriva standardelor Comisiei de la Venetia. Vor vedea toate forurile externe de ce sunt capabili”, a mai comentat Nicolicea.

Klaus Iohannis a avut o reactie dura, miercuri, dupa prezentarea modificarilor legilor Justitiei, spunanc ca acestea reprezinta ”un atac asupra statului de drept”.

Klaus Iohannis a afirmat ca este in defavoarea Romaniei ca, dupa toate eforturile depuse pana acum, „sa ne intoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justitiei”.

”Acest lucru ar fi in totala contradictie cu angajamentele pe care si le-a luat Romania prin aderarea la Uniunea Europeana si nu ar face decat sa mentina pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare si Verificare”, arata presedintele, intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: