politica

Nicolicea: „Scrisoarea lui Giuliani este excesiv de credibila”. Reactia ambasadorului SUA, Hans Klemm, fata de aceeasi scrisoare

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, la Antena 3 ca scrisoarea lui Giuliani este „excesiv de credibila”. Pe de alta parte, ambasadorul SUA in Romania a subliniat ca opinia lui Rudolph Giuliani nu reprezinta pozitia guvernului american.

„Scrisoarea lui Giuliani este excesiv de credibila. Nu ma astept la vreun raspuns din partea lui Iohannis”, a spus Nicolicea.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, joi, referitor la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, ca politica guvernului Statelor Unite ale Americii este sa nu comenteze despre viziunile si parerile private ale cetatenilor SUA.

”Dupa cum am spus si prin comunicatul emis marti dimineata, atat politica ambasadei cat si a Guvernului Statelor Unite este sa nu comentam despre viziunile si parerile private ale cetatenilor SUA. Asadar, nu am nimic de adaugat. V-as indrepta atentia spre mai multe articole care au aparut recent in presa americana, in The New York Times, Washington Post, acolo cred ca aveti povestea completa, pe care atat dumneavoastra cat si publicul dumneavoastra o veti aprecia”, a declarat Hans Klemm.

El a tinut sa reafirme faptul ca opinia lui Rudolph Giuliani nu reprezinta pozitia guvernului american.

Intrebat daca situatia generata de scrisoarea lui Giuliani va afecta Romania pe plan international, ambasadorul SUA a spus: ”Inevitabil. Acest lucru indica puternic faptul ca comunitatea internationala urmareste ce se intampla in Romania”.

Hans Klemm a apreciat faptul ca parteneriatul strategic SUA-Romania nu va fi afectat.

”Parteneriatul nostru este foarte complex. Dupa cum stiti, munca mea este sa promovez securitatea Statelor Unite in parteneriat, valorile americane si sa incurajez romanii sa imbratiseze un viitor democratic, sa construiasca institutii democratice puternice, inclusiv un sistem judiciar democratic si sa promovez prosperitatea Statelor Unite in Romania. De aceea sunt foarte fericit sa particip la conferinta de azi, pentru ca am oportunitatea sa incurajez investitorii romani sa opereze in Statele Unite”, a mai spus Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucuresti a participat, joi, la lucrarile „International Business Forum” organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

3 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

4 ore ago

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

3 ore ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

5 ore ago