politica

Nicolicea si Ciordache tin cu dintii de recursul compensatoriu: „Vom fi obligati sa platim despagubiri banesti daca abrogam”

Comisia Juridica din Camera Deputatilor dezbate marti initiativele PNL si USR de abrogare a recursului compensatori. Celebrii Eugen Nicolicea si Florin Iordache se opun.

„Daca abrogam legea, va trebui inlocuita cu altceva. Chestiunea aceasta cu abrogam si nu punem nimic in loc e doar praf electoral”, a declarat Eugen Nicolicea.

Iordache s-a aratat la randul sau foarte ingrijorat ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri banesti.

„Acest proiect a suferit modificari in Parlament. In urma deciziei prin care CEDO a condamnat Romania, tara bnoastra si-a asumat anumite masuri fata de detinuti. Proiectul recursului compensatoriu a fost initiat de Guvernul Ciolos, noi l-am modificat.

„Cred ca s-a prezentat gresit in spatiul public aceasta masura. Eu ma asteptam la o initiativa de imbunatatire eventual a proiectului, nu de abrogare. Vom fi obligati sa platim despagubiri banesti daca abrogam recursul compensatoriu. Nu era mai bine daca mergeam cu o modificare si o imbunatire a proiectului? Poate cea actuala nu e cea mai buna, dar e poate fi imbunatatita”, a declarat Iordache.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a pus la punct pe cei doi pesedisti.

„Efectul cel mai pervers al legii a fost acea prevedere care a deschis portile penitenciarelor pentru persoane care stateau in conditii decente, deoarece legea stipuleaza ca daca intr-o celula sunt conditii necorespunzatoare, beneficiaza toti detinutii din inchisoare de prevederile legii. (…) Aceasta situatie induce o stare de teama si de nesiguranta in randul populatiei. Niciun stat nu isi permite sa se joace cu siguranta propriilor cetateni.

(…) Conform datelor ANP pe luna noiembrie 2019, au fost eliberati conditionat din inchisori peste 18.000 de detinuti, multi dintre ei beneficiind si de prevederile recursului comnpensatoriu”, a declarat Predoiu in comisia juridica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia trimite in Iran, de saptamana viitoare, 24 de avioane Su-35. Moscova va transfera Iranului si sisteme de rachete S-400

Iranul ar urma sa primeasca saptamana viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia,…

60 de minute ago

Replica lui Nicusor Dan pentru Piedone: „Stim toti ca esti interlop”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat…

5 minute ago

Emirates si Flydubai si-au reluat zborurile, dupa inundatiile din Emiratele Arabe Unite. Au fost anulate aproape 400 de curse

Operatorul aerian al Dubaiului, Emirates, si compania aeriana sora, Flydubai, si-au reluat operatiunile normale, dupa…

59 de secunde ago

Dorel Visan, prezent la Moscova dupa ce l-a laudat pe Putin: „Trebuie o noua dictatura, asa ca a domnului Putin”

Actorul Dorel Visan se afla in aceste zile la Moscova, in calitate de invitat la…

2 ore ago

Nici Ciuca, nici Ciolacu nu au urmarit explicatiile lui Cirstoiu. Seful PSD: „Am inteles, a fost la o clinica, lucrurile acestea le vom lamuri in cadrul coalitiei”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut sambata ca nu a auzit explicatiile lui Catalin Cirstoiu…

2 ore ago

Ciolacu a decretat: „Adevarul a iesit la iveala, Gabriela Firea nu a avut nicio treaba cu azilele groazei. A fost un scandal clocit”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca Gabriela Firea "n-a avut nicio treaba cu azilele…

3 ore ago