Nicu Alifantis, mesaj plin de revolta adresat lui Mircea Badea: „Sa va cereti scuze public pentru modul absolut jignitor in care va adresati artistilor romani”

news

Nicu Alifantis i-a dresat, duminica noapte, o scrisoare deschisa lui Mircea Badea prin care ii cere sa isi ceara scuze fata de „modul absolut jignitor in care va adresati artistilor romani”.

„Scrisoare deschisa. Domnule Mircea Badea. Ma adresez dumneavoastra cu apelativul ‘domnule’, din respect pentru parintii dumneavoasta pe care-i cunosc de foarte multa vreme si carora le port o stima deosebita. De catva timp asist la o serie de denigrari permanente pe care le aduceti breslei din care fac parte. Va atrag atentia ca sunt profund revoltat de aceasta atitudine si va somez sa incetati si sa va cereti scuze public pentru modul absolut jignitor in care va adresati artistilor romani.

Imi amintesc de perioada in care erati adus, banuiesc impotriva dorintei dumneavoastra, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare ca acest lucru n-a ajutat la nimic. Va inteleg frustrarile. Ecuatia matematica a vietii dumneavoastra se pare ca n-a dat rezultatul corect. Asumati-va acest lucru cu demnitate. Si nu uitati, prin aceasta atitudine nu reusiti sa faceti decat un mare deserviciu atat dumneavoastra cat si institutiei pe care o reprezentati. Dispretul pe care-l manifestati fata de slujitorii artei romanesti este absolut dezgustator. ‘Nu dati doi bani pe artistul roman’? Foarte bine, mutati canalul, nu mai intrati intr-o sala de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniti.

Suntem destul de pusi la coltul indiferentei de mai marii puterii zilei. Artistul roman nu ‘ghiorlaie’, domnule. Incearca doar sa existe, sa se exprime si sa se manifeste cum poate intr-o tara trista, saracita si aproape distrusa. Nu va permit sa ne mai jigniti, iar anii de munca pe care-i port in spate imi permit sa va cer imperativ acest lucru. Va rog sa ma ocoliti de azi inainte, domnule”, a scris Nicu Alifantis pe Facebook.

Mircea Badea i-a raspuns ironic in scurt timp.

„Nu mi-a dat prin cap niciodata ca Nicu Alifantis, pe care il iubesc, face parte din aceeasi breasla cu Chirila sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis imi spune ca am gresit si ca se incadrezeaza in aceeasi breasla cu artistii care au nickuri in loc de nume.

Inteleg ca am jignit artistii romani si ca trebuie sa imi cer scuze. Daca mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e in regula: va cer scuze.
Mai inteleg ca sunt un ratat. E foarte posibil. Nici macar nu am pornirea de a incerca sa caut contra argumente.

Sunt si dezgustator. De asemenea posibil, dar puteti aplica aceeasi reteta pe care mi-o recomandati: schimbati canalul. E si foarte tarzie emisiunea mea. Ora respectiva ar putea fi folosita pentru creatie muzicala nu pentru nervi si resentimente.

Cu privire la ocolirea dumneavoastra, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: ‘social distancing’ e lege. Cu stima si cu sincere urari de succes. Dumneavoastra si breslei din care va revendicati”, a scis Mircea Badea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: