Nicusor Dan a ajuns in fata procurorilor DNA: „Am dat o declaratie”. Gabriela Firea nu are motive sa se simta bine

news

Nicusor Dan, fost presedinte al USR, s-a prezentat marti la DNA pentru a da o declaratie de martor in legatura cu plangerea formulata impotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Am dat o declaratie prin care am confirmat cele pe care le-am scris in plangerea penala, adica faptul ca proiecte pe care consilierii USR le-au depus inca din toamna lui 2016 la sfarsitul lui mai 2017 nu fusesera puse pe ordinea de zi de catre primarul Firea, desi era atributia sa legala, termenul legal este de 30 de zile”, a afirmat Nicusor Dan, la iesirea de la DNA.

La sfarsitul lunii mai, Uniunea Salvati Romania anunta ca a depus o plangere penala la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, intrucat timp de mai multe luni „a refuzat sistematic” sa puna pe ordinea de zi a sedintelor Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectele consilierilor USR.

„Conform Legii 215/2001, a administratiei publice locale, primarul are printre altele si atributii in privinta intocmirii ordinii de zi a sedintelor CGMB. Consilierii USR au solicitat in mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a sedintelor, i-au cerut primarului Firea si in scris sa motiveze acest refuz, insa fara rezultat. Mai mult decat atat, chiar si departamentele primariei, aflate in subordinea Gabrielei Firea, au intarziat mai mult decat cele 30 de zile prevazute de lege sa emita avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmaresc eficientizarea activitatii spitalelor bucurestene, o imbunatatire a serviciului public de deszapezire, o rezolvare a situatiei cainilor fara pedigree din oras sau infiintarea unei comisii de imagine urbana in primarie. Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi dupa mai bine de trei luni de la depunere si a fost respins de votul majoritatii PSD si ALDE”, se arata intr-un comunicat al USR Bucuresti, postat pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: