politica

Nicusor Dan a invins sindicatul PSD-ist, soferii incep sa iasa la lucru: „Vremea sindicalistului mafiot in Romania a apus si vremea sindicalistului de partid in Romania a apus”

Depourile STB Colentina si Titan functioneaza in integralitate, iar liniile de tramvai 14 si 21 au trafic in regim normal, a anuntat, sambata seara, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

UPDATE Un numar de 68 de vehicule erau pe traseu sambata seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie si troleibuze, potrivit datelor furnizate Agerpres de directorul general al Societatii de Transport Bucuresti, Adrian Crit.

„Salut decizia rezonabila a vatmanilor si a soferilor care respecta legea si hotararea instantei si ies la munca. Ii incurajez pe toti sa reia rapid activitatea si sa faca ceea ce e corect. Am primit deja la numarul de telefon 0800.800.868 reclamatii despre intimidari si agresiuni ale liderilor sindicali la adresa soferilor si vatmanilor care doresc sa munceasca. Multumesc politistilor ca reactioneaza imediat la sesizari si sunt sigur ca o vor face in continuare”, a scris Nicusor Dan, pe Facebook.

Primarul a subliniat ca nimeni nu are dreptul sa impiedice angajatii STB sa reia lucrul.

Sambata, Nicusor Dan a dat asigurari ca se va pastra confidentialitatea asupra celor care suna si ca Politia va interveni cu operativitate. Totodata, edilul anunta sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

„Vremea sindicalistului mafiot in Romania a apus si vremea sindicalistului de partid in Romania a apus si ce se intampla zilele astea este ultima zvacnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul ca au fost soferi si vatmani care au inteles nebunia in care acest sindicat ii ducea e un semn de insanatosire”, a declarat Nicusor Dan.

„Cu cat persisti, cu atat e mai grav ceea ce faci. Salut faptul ca Parchetul a inceput urmarirea penala. Asta e un semn de sanatate pentru societatea romaneasca, pentru ca nu poti sa nu respecti o hotarare judecatoreasca”, a adaugat Nicusor Dan.

Primarul a spus ca sambata unii angajati ai STB au fost „intimidati si agresati”

„Acest lucru nu se poate intampla intr-un stat de drept si nu poate sa ramana fara urmari intr-un stat de drept. Am creat un numar unic 0800800868 pentru toti acei soferi si vatmani care vor sa iasa la munca si sunt impiedicati si amenintati de colegi ai lor. Contactul cu acest numar pastreaza confidentialitatea asupra persoanei care suna dar dam garantia ca politia intervine imediat ce se semnaleaza o fapta de agresiune sau amenintate”, a adaugat Dan.
Edilul a promis ajutor juridic pentru orice persoana care se teme de actiuni viitoare ale sindicatului.

”Eu sunt convins ca sindicatul asta isi traieste azi ultimele zile”, a adaugat primarul.

In ceea ce priveste autobuzul vandalizat a carui imagine a aparut pe internet, Nicusor Dan afirma ca are informatii conform carora politia a fost sesizata, el sustinand ca „e clar ca nu e un calator” persoana care a spart geamul de la usa de acces in mijlocul de transport in comun.

Dan a mai spus ca cei care au fost de serviciu si nu au iesit pe traseu la STB risca sa le fie desfacut contractul de munca.

Nicusor Dan a mai afirmat ca decizia instantei de judecata care a declarat ilegala greva sindicalistilor din STB a fost afisata in asa fel incat niciunul dintre salariati nu se poate prevala de faptul ca nu a cunoscut acest fapt, ei avand obligatia, conform contractului colectiv de munca, de a urmari informarile care se afiseaza la locul de munca.

Sindicalistii din Societatea de Transport Bucuresti protesteaza de trei zile si refuza sa iasa pe traseu, solicitand conditii mai bune de munca, majorari salariale si demisia directorului societatii, Adrian Crit. Protestul continua, desi exista o decizie a instantei prin care greva e declarata ilegala, iar angajatilor STB li se cere sa reia imediat lucrul.

Directorul STB si primarul general Nicusor Dan acuza ca protestul este unul politic, dat fiind ca liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD.

Sambata, au aparut informatii conform carora au existat soferi care au vrut sa iasa pe traseu, acestia fiind numiti ”tradatori” de catre colegii lor.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Primarul din Caracal apare in raportul Departamentului de Stat al SUA privind coruptia din Romania. Premierul Ciolacu, amnezic: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, apare in raportul pe 2023 al Departamentului de Stat…

44 de minute ago

AUR l-a pus si pe Trump pe afise, alaturi de Avram Iancu, Cuza si Stefan cel Mare: „Camionul de gunoi e perfect acolo”

Campanie halucinanta a celor de la AUR. In Bucuresti, pe marile bannere de promovare a…

2 ore ago

Reactia conducerii PNL dupa ce Iulian Dumitrescu si-a depus candidatura la sefia CJ Pravoha: Bode a sesizat Curtea de Arbitraj

Secretarul general la PNL, Lucian Bode, a sesizat miercuri Curtea de Arbitraj a PNL in…

34 de minute ago

Operatiunea „Gayaneh“: cum au fondat rusii Securitatea in Romania dupa modelul sovietic. Marturia lui Pacepa

Serviciul secret al puterii comuniste si celebrele sale metode, ale caror reminiscente pot fi simtite…

2 ore ago

Judecatoarea lui Vlad Pascu ramane in functie, a decis CSM: „Respinge propunerea formulata de Inspectia Judiciara ca neintemeiata”

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu ramane in functie, a decis miercuri CSM, respingand propunerea Inspectiei Judiciare…

2 ore ago

Piedone anunta ca e cautat insistent de PSD: „Am primit mesaje de la mai multe persoane ca ar fi bine sa ma retrag si sa o sustinem acum pe doamna Firea”

Cristian Popescu Piedone a anuntat, miecuri, ca este contactat insistent de reprezentanti ai PSD pentru…

3 ore ago