Nicusor Dan a lichidat inca 3 companii de-ale lui Firea. I-a pus si pe cei de la McDonald’s la plata: „5 milioane de lei anual, fata de 1 milion cat este in prezent”

politica

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat luni ca a reusit sa treaca de consiliul general desfiintarea a trei companii municipale: Cimitire Bucuresti SA, Tehnologia Informatiei Bucuresti SA si Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA.

De asemenea, primarul a mentionat ca a renegociat contractele cu McDonalds, astfel incat compania va plati co chirie anuala 5 milioane de lei anual, „fata de 1 milion cat este in prezent”.

„In sedinta de astazi a CGMB am reusit sa trecem mai multe proiecte importante pentru Bucuresti, prin care cream conditiile pentru modernizarea transportului public, eliminam cheltuielile inutile si aducem fonduri suplimentare la bugetul Primariei Capitalei.

Astfel, am reusit sa stabilim un pret corect pentru autobuzele electrice pe care Primaria Capitalei doreste sa le achizitioneze pentru mai multe trasee din Bucuresti. Pretul asumat de fosta administratie era sub valoarea de piata, fapt care a dus la ratarea a doua licitatii organizate pana acum. Decizia de astazi ne permite sa incepem procedura de achizitie pentru 100 de autobuze electrice, prin fonduri europene, care vor oferi un transport civilizat pentru calatori si care vor fi prietenoase cu mediul. Aceasta achizitie va completa contractul pentru cele 100 de tramvaie, semnat in primavara acestui an.

Un alt mesaj important pe care l-am transmis a fost determinarea de a desfiinta companiile municipale si de a elimina, in acest fel, risipa din banii bucurestenilor. Astazi am facut inca un pas in aceasta directie, prin votarea proiectelor de hotarare de dizolvare si lichidare a trei companii municipale.

Tot astazi, am votat un proiect prin care invitam bucurestenii si societatea civila sa decida asupra modului in care sunt cheltuiti banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativa prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei masuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei in valoarea maxima de 500 de mii fiecare.

Nu in ultimul rand, mentionez faptul ca am actualizat cu valoarea de piata contractul pe care Primaria Capitalei il avea cu McDonald’s pentru sase locatii din Bucuresti. In urma acestei decizii, in bugetul Capitalei vor intra 5 milioane de lei anual, fata de 1 milion cat este in prezent”, a anunta Nicusor Dan.

Companiile lichidate sunt Cimitire Bucuresti SA, Tehnologia Informatiei Bucuresti SA si Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA.

Potrivit referatelor de aprobare, Compania Municipala Cimitire Bucuresti (CMCB) SA nu a inregistrat venituri in 2018, iar in exercitiile financiare 2018, 2019, 2020 a avut o pierdere cumulata de 19.837.846 de lei.

Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti SA nu a reusit sa indeplineasca suficiente contracte din domeniul de activitate, care este unul dintre cele mai dezvoltate din Capitala, dovada fiind situatiile financiare la finalul tuturor anilor de la infiintarea societatii, ce reflecta pierderi (circa 1,4 milioane de lei in 2018, aproximativ 4 milioane de lei in 2019 si circa 357.000 de lei in 2020).

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: