Nicusor Dan a oprit masacrarea copacilor din Bucuresti

news

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat joi ca toaletarile copacilor se vor face, pana la iarna, doar acolo unde vegetatia este uscata si reprezinta un pericol pentru cetateni si pentru mediu.

Astfel, edilul pune capat masacrarii arborilor din Bucuresti, ciopartiti fara nicio logica.

”Pentru a proteja vegetatia din Bucuresti si a respecta dreptul bucurestenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru cateva sute de arbori.

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului in contextul acestor toaletari si nu vreau ca ele sa mai aiba loc. Decizia a intrat in vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de interventii asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, in mod obisnuit, in aceasta perioada de vegetatie nu se fac toaletari decat punctual, acolo unde exista vegetatie uscata si poate fi un pericol pentru cetateni sau pentru mediu.

Pana in sezonul de iarna cand sunt permise astfel de actiuni, vom organiza Directia de Mediu din Primaria Capitalei, astfel incat avizele de interventie asupra vegetatiei sa fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise sa fie atent facuta”, a anuntat pe Facebook, primarul Capitalei.

Comentarii: