politica

Nicusor Dan a prezentat un exemplu de „mafie imobiliara” langa sediul PNL, un grup de indivizi a incercat sa-i saboteze conferinta. Acestia au fost trimisi de AUR, acuza Burduja – Video

Primarul general Nicusor Dan a sustinut, joi, o conferinta de presa in apropierea sediului central al PNL, pe Aleea Modrogan nr. 1, loc in care se construiesc blocuri intr-o zona protejata. In spatele lui au aparut imediat oameni cu pancarte care cereau „dezbatere”, mesaj promovat insistent si de  candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja. Burduja a acuzat insa ca acestia au fost trimisi de AUR.

Indivizii au purtat pancarte in care ii reproseaza primarului ca nu vrea sa apara la dezbateri. Intr-un mesaj pentru aktual24.ro, Burduja a negat ca el i-a trimis pe acestia, acuzandu-i pe cei de la AUR.

„Suntem in Aleea Modrogan nr. 1 si asta este un exemplu tipic de mafie imobiliara. Suntem intr-o zona protejata a Bucurestiului, constituita in jurul Palatului Modrogan, dupa cum stiti, sunt alei circulare in jurul acestui palat si palatul, in mod istoric, si-a pastrat o gradina care a fost spatiu verde si care e parte din monumentul istoric Palatul Modogan. Printr-un PUZ si o autorizatie de construire emisa in mandatul anterior s-a aprobat constructia acestor blocuri care, evident, n-au nimic de a face cu zona protejata. Instantele au suspendat atat PUZ-ul, cat si autorizatia de construire in urma cu un an si jumatate, Curtea de Apel Bucuresti. Noutatea zilei de azi este o hotarare pe care Tribunalul Bucuresti a pronuntat-o in aceasta saptamana prin care beneficiarul One Properties, impreuna cu un ONG de casa, a solicitat anularea intregului Planul Urbanistic Zonal al zonei protejate, adica reglementarea pe care Consiliul general a dat-o in modul uniform in anul 2000 pentru zonele istorice ale Bucurestiului si instanta a constatat ca aceasta documentatie PUZ zone protejate este legala”, a afirmat Nicusor Dan, la o conferinta de presa organizata la pe strada Modrogan.

El a explicat ca PUZ zone protejate a fost votat, in decembrie 2000, de Consiliul general.

„Dupa ce actuala administratie a inceput sa aplice, in sfarsit, aceasta reglementare, adica sa respinga cereri de autorizatii de construire, care depaseau inaltimea, distantele laterale (…) si chiar specificul zonei, dupa ce instantele au inceput sa anuleze pe banda rulanta autorizatii emise de fosta administratie, dar si de cele anterioare, pentru constructii ilegale in zona istorica a Bucurestiului, au inceput un sir de litigii, prin care diversi privati au incercat sa anuleze aceasta documentatie. Si, din fericire, asta este primul litigiu care se finalizeaza si instanta Tribunalul Bucuresti constata ca PUZ zone protejate este documentatie legala”, a adaugat Nicusor Dan.

El a mai sustinut ca fostul prefect al Capitalei Toni Grebla a ajutat „rechinii imobiliari”.

„Mai aduc aminte, legat tot de acest PUZ zone protejate, ca prefectul Grebla, la momentul acela, tot ca sa ajute rechinii imobiliari, a incercat sa atace in instanta intreaga documentatie PUZ zone protejate, ca sa-i suspende efectele, si a fost nevoie de interventia ministrului Dezvoltarii, pe care o salut in continuare, domnul Czeke, care in numele Guvernului Romaniei s-a opus la o asa porcarie si o hotie facuta pe fata, alaturi de rechinii imobiliari, de un reprezentant al Guvernului, prefectul municipiului Bucuresti”, a adaugat primarul general.

Nicusor Dan a mai sustinut ca firma mentionata pierde un nou litigiu pe zona de urbanism, mentionand ca aceasta companie a pierdut si litigiul prin care s-a suspendat PUZ si autorizatia de construire pentru aceasta locatie.

„Cel mai rau legat de One Properties nu sunt litigiile care sunt generate de dezvoltari imobiliare, ci este comportamentul mafiot in care incearca sa intimideze societatea civila si presa”, a mai sustinut Nicusor Dan.

Burduja a anuntat anterior ca nu va merge peste conferinta lui Nicusor Dan.

„Domnul Nicusor Dan a anuntat in proximitatea noastra o conferinta de presa si noi il asteptam la o dezbatere. O dezbatere pe care o cerem pentru bucuresteni. Este dreptul bucurestenilor sa fie informati. Noi n-am refuzat niciodata vreo dezbatere pentru a ne prezenta candidatul, optiunile, pregatirea candidatilor, echipa pe care o am in cursa pentru Primaria Capitalei. Credem ca asa ar trebui sa fie normalitatea intr-o democratie, cu dezbateri, cu argumente, cu lucruri concrete pe care oamenii le cer, cu proiecte, cu investitii. In continuare, daca tot vine la o conferinta de presa domnul Nicusor Dan, noi il asteptam aici, i-am pus acest pupitru, sa vina si sa dezbata. Il rog pe Nicusor Dan sa verifice daca nu cumva a gresit adresa conferintei de presa de astazi, pentru ca, daca subiectul pe care vrea sa-l aduca in discutie se leaga de acest proiect imobiliar, care, din pacate, este in proximitatea noastra, trebuie sa verifice informatiile si sa vada ca aici autorizatia de construire a fost data de Gabriela Firea. Deci, trebuia sa mearga la sediul PSD Bucuresti si sa intrebe de ce a fost autorizat un proiect imobiliar pentru care dansul se judeca”, a afirmat Sebastian Burduja la sediul PNL Bucuresti din Aleea Modrogan 22, citat de news.ro.

„Nu ma voi duce acolo (la conferinta organizata de Nicusor Dan, n.r.). Nu vreau sa fac niciun fel de interventii. Eu nu am venit sa sparg conferinta de presa a nimanui. Daca a venit sa ne povesteasca despre proiectul imobiliar din zona Modrogan, trebuia sa mearga la sediul PSD Bucuresti sa intrebe pe doamna Firea sa-si intrebe suporterii de la PMP de ce au permis acest proiect in Bucuresti”, a mai sustinut Sebastian Burduja.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Allen Coliban: „Conducerea USR a gresit grav, toti trebuie sa plece”. Planul primarului Brasovului de „resetare” a USR: „Mai sunt 6 luni”

Primarul Brasovului, Allen Coliban, afirma intr-un mesaj public ca intreaga conducere a USR "trebuie sa…

2 ore ago

Efecte neasteptate. Turneul London Eras Tour al lui Taylor Swift ar putea intarzia reducerea dobanzii Bancii Angliei

Turneul Eras Tour al lui Taylor Swift, care a doborat recorduri, continua sa supraincarce cheltuielile…

53 de minute ago

Mercenari romani in luptele din Congo, unul a fost ucis si alti doi au fost raniti. Anuntul MAE

Trei romani aflati in Congo au cazut victime schimburilor recente de focuri. Conform jurnalistului Adelin…

2 ore ago