Nicusor Dan acuza Antena 3 de „linsaj mediatic”: „Atacurile vor continua vehement in perioada urmatoare”

news

Liderul USR, Nicusor Dan, acuza ca formatiunea sa este supusa unui „linsaj mediatic” din partea posturilor TV cu „o practica indelungata in denigrare”. El exemplifica cu atacurile intense din ultima perioada de la Antena 3.

Nicuosr Dan incearca sa raspunda acuzatiilor lansate de postul condus de Mihai Gadea, insa este convins ca „atacurile vor continua vehement in zilele urmatoare”.

„Am devenit, eu si USR, victimele unui linsaj mediatic care se permanentizeaza la posturile TV care au o practica indelungata in denigrare. Observ ca atacurile s-au intensificat dupa ce ne-am opus Ordonantei 13 si legii gratierii si ma astept ca ele sa continue.

USB, ulterior USR, a fost primul partid din Romania care si-a facut publice sursele de finantare. In numele transparentei sunt dator sa lamuresc toate acuzatiile formulate in spatiul public si sa zadarnicesc, astfel, incercarea de a semana indoiala cu privire la buna noastra credinta.

Afirm cu responsabilitate ca am respectat legea si ca aceasta campanie dusa impotriva noastra este pentru a ne murdari. Nu cred ca e intamplator faptul ca, in conditiile in care Autoritatea Electorala Permanenta a solicitat clarificari de la toate partidele politice, asa cum admite public, se vorbeste doar despre noi.

AEP a decis rambursarea catre USR a 500 000 de lei, din suma de aproximativ 650 000 de lei solicitata dupa campania electorala pentru alegerile locale din Bucuresti, ceea ce inseamna ca, pentru suma returnata, nu au existat niciun fel de neclaritati. AEP nu ne-a rambursat aproximativ 150.000 de lei pentru patru motive. Pentru fiecare din aceste motive am facut o contestatie.

Principala acuzatie adusa ieri seara de Antena 3 se refera la suma de 90.000 de lei care a fost stransa prin donatii online, printr-o platforma specializata. AEP ne-a reprosat faptul ca donatiile ar veni de la o asociatie, desi ea era doar intermediarul si al doilea repros, ca aceasta asociatie a perceput un comision. In opinia noastra, nu este nimic ilegal. USR a depus documentele care atesta calitatea de intermediar al asociatiei si copiile dupa cartile de identitate ale donatorilor.

O alta acuzatie se refera la suma de 215.000 lei plati pentru publicitatea pe Facebook, care ne-a fost restituita integral de AEP, aceasta fiind dovada ca sursele de finantare si cheltuielile au fost legale si ca documentele prezentate de noi au clarificat nelamuririle AEP.

Antena 3 a pus sub semnul intrebarii si credibilitatea firmei care a gestionat contabilitatea USB in campania electorala. Aceasta face parte din reteaua Nexia International o companie globala de contabilitate si consultanta financiara, cu o reputatie solida care poate fi confirmata de o simpla cautare pe Google.

Foarte probabil atacurile vor continua vehement in zilele urmatoare. Noi vom continua sa raspundem transparent si deschis asa cum am facut intotdeauna”, a scris Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: