Nicusor Dan anunta ca in cateva zile bucurestenii vor circula cu tramvaie noi de la Astra Arad

news

Primarul general al Bucurestiului, Nicusor Dan, a anuntat miercuri pe pagina sa de Facebook ca tramvaiele comandate la Astra Arad au incheiat cu success testele.

“Comisia de Receptie a terminat evaluarea documentelor si a decis ca tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme si respecta cerintele din caietul de sarcini.” precizeaza Nicusor Dan.

In cateva zile, cele 15 tramvaie sosite pana acum vor fi puse in circulatie.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat in mai 2021 ca a semnat un contract cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, in valoare de circa 200 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

„Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru ca facem un pas inainte in modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai ramas in urma. Contractul prevedea furnizarea primului tramvai dupa 15 luni, adica in august 2022, urmand ca, incepand de la acel moment al livrarii prototipului, sa fie furnizate patru tramvaie in fiecare luna”, a afirmat Nicusor Dan intr-o declaratie de presa.

El a spus ca sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Capitala. Din cauza lungimii destul de mari o serie de refugii pentru calatori au trebuit redimensionate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: