Nicusor Dan anunta ca USR va duce lupta contra PSD si in strada: „Ne vedem astazi in Piata Universitatii”

politica

Liderul USR, Nicusor Dan, anunta ca va semna motiunea de cenzura a PNL, daca aceasta va fi initiata, si spune ca formatiunea pe care o conduce va lupta impotriva planurilor PSD-ALDE in domeniul justitiei atat in Parlament, cat si in strada.

”Am spus in campania electorala ca miza PSD este sa castige puterea pentru a sterge secolul de puscarie pe care-l au de executat politicienii corupti si prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de platit.
Vom lupta pentru a impiedica acest plan, care a fost declansat saptamana trecuta, prin toate mijloacele, atat in Parlament cat si in strada. Vom semna motiunea de cenzura a PNL, daca va fi initiata, si vom lupta pentru ca motiunea simpla a USR, impotriva ministrului Florin Iordache, sa fie adoptata de Parlament. Este nevoie de toate fortele opozitiei si ale societatii pentru a opri planul PSD. Ne vedem astazi in Piata Universitatii”, a scris Nicusor Dan pe Facebook duminica.

PNL ia in considerare depunerea unei motiuni de cenzura, a declarat presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afimand ca ordonantele PSD in domeniul justitiei sunt ”atentate la proiectul european al Romaniei”.

Pozitia liderului PNL vine in contextul in care USR si-a anuntat intentia de a depune o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei, Florin Iordache.

Pentru a initia o motiune simpla este nevoie de semnaturile a cel putin 50 de deputati sau de o patrime din numarul senatorilor (136), pe care USR nu le are singur. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor (465), liberalii avand doar 99 de alesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: