Nicusor Dan a taiat inca un brat al caracatitei din Capitala. Director PSD-ist prins cu nereguli majore, a demisionat in mare viteza: „Punem punct astfel unui mandat in care resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD”

politica

Primarul Nicusor Dan l-a fortat pe Mina Draghici, directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, sa demisioneze din functie in urma depistarii mai multor nereguli semnalate de controalele efectuate de Curtea de Conturi si Corpul de Control al Primariei Bucuresti. Acesta fusese instalat in functie de PSD.

„Directorul general Mina Draghici a gestionat bugetul institutiei ca pe propriul buzunar, iar acest lucru se vede clar din concluziile raportului Curtii de Conturi, dar si din cele trei rapoarte ale Corpului de Control pe care l-am trimis pentru verificari la ASPA. Punem punct astfel unui mandat in care resursele publice s-au dus mai degraba catre diversi clienti politici ai PSD, in detrimentul animalelor pe care ASPA le are in grija”, a scris Nicusor Dan, joi, pe pagina de Facebook.

„Pentru toate aceste nereguli, fostul director a fost chemat in fata a doua comisii de disciplina, pe care insa, ca politruc insurubat in functie de PSD si de satelitul sau defunct ALDE, s-a straduit sa le fenteze.

Directorul Draghici si-a luat repetate concedii medicale, pe care nu le-a mai putut insa prelungi din momentul in care comisiile de disciplina au sesizat Colegiul Medicilor. In plus, am sesizat Parchetul pentru indicii legate de savarsirea unor fapte penale cu ocazia achizitiilor facute de ASPA si am sesizat de asemenea Curtea de Conturi pentru verificarea legalitatii incheierii si derularii contractelor de achizitii publice.

Estimam prejudicii de aproape 500.000 de euro si ne vom indrepta catre institutiile abilitate pentru recuperarea acestora”, a transmis primarul Nicusor Dan.

Conform Primariei Bucuresti, in rapoartele mentionate se precizeaza:

– 809.200 lei, provenite din achizitia a 24 de containere neutilizabile din punct de vedere al normelor sanitar-veterinare;

– 535.493 lei, suma provenita din achizitionarea si instalarea unor custi pentru caini la adapostul din Mihailesti, fiind incalcate urmatoarele prevederi legale: Nu a fost constituita garantia de buna executie a lucrarilor de constructii custi metalice care fac obiectul contractului cu nr. 4704; Nu a fost efectuata receptia custilor rezultate in urma derularii contractului de lucrari cu nr. 4704 /14.11.2019; Nu exista proces verbal de receptie a acestor custi; La constructia acestora nu au fost folosite numai materiale furnizate de executant, ci si materiale rezultate din vechile custi, dar contravaloarea materialelor a fost platita integral.

– 147.902 lei, reprezentand cheltuieli de personal provenite din angajarea nejustificata a unor persoane detasate de la societati private, conform raportului Curtii de conturi 4706/DS.119/18.12.2020.

– 103.305 lei, proveniti din efectuarea unor cheltuieli nejustificate in cadrul evenimentului „Stop Abandon”.

– 809.200 lei, suma provenita din achizitionarea a doua ambulante veterinare, fara obtinerea autorizatiilor pentru functionare de la Colegiul Medicilor Veterinari.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: