Nicusor Dan crede in posibilitatea de a fi candidatul unic al dreptei pentru Bucuresti: „Port discutii cu USR, PNL, PMP, Forta Dreptei si REPER”

politica

Nicusor Dan, candidat unic, Bucuresti, PNL, USR, Forta Dreptei, PMP, REPER

Primarul general al Bucurestiului, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca el considera ca ar putea fi candidatul dreptei la Primaria Capitalei si a mentionat ca poarta discutii in acest sens cu USR, PNL, PMP, Forta Dreptei si REPER.

„Eu cred ca exista aceasta posibilitate, daca ne intoarcem patru ani in urma, parea imposibila si totusi a existat intelepciunea partidelor de dreapta sa aiba candidatii unici la cele sapte primarii din Bucuresti. (…) Sunt in discutii, evident, cu toate partidele de dreapta (…) toate partidele de dreapta inseamna USR, PNL, PMP, Forta Dreptei, REPER, in opinia mea”, a spus Nicusor Dan, luni, la Digi 24.

El considera ca, avand in vedere ca sunt mai multe randuri de alegeri in 2024, calculele sunt mai „complicate” decat in urma cu patru ani. „Partidele sunt intr-o perioada in care fac sondaje, cantaresc diferite strategii, probabil ca mai dureaza pana cand o sa avem un anunt definitiv care vor fi candidatii la primariile din Bucuresti (…) Sondajele pe care le-am vazut (…) spun (…) ca daca dreapta are doi candidati, castiga candidatul PSD-ului, daca dreapta are un candidat, castiga candidatul dreptei”, a punctat Nicusor Dan.

Totodata, el a afirmat ca nu este o idee buna comasarea alegerilor locale cu primul tur al celor prezidentiale, pentru ca mesajele sunt diferite.

„Locuitorii dintr-o comuna, un oras, municipiu au probleme pe care trebuie sa le adreseze primarului si candidatilor la primarie. Primul tur al alegerilor prezidentiale se refera la subiecte nationale, la chestiuni care tin inclusiv de sfera relatiilor externe ale Romaniei, deci, sunt subiecte diferite. (…) Nu cred in acest scenariu in care cele doua alegeri vor fi comasate”, a adaugat Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: